Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κίμκι: 2η καλύτερη επίθεση και 2η… χειρότερη άμυνα!

Κίμκι: 2η καλύτερη επίθεση και 2η… χειρότερη άμυνα!
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 - 19:52

Η Κίμκι φέτος είναι διαφορετική ομάδα και με τις εμφανίσεις της, πιστοποιεί πως θέλει να κάνει το παραπάνω αυτή τη φορά και αυτό δεν σημαίνει μόνο να μπει στην 8άδα. Γεμάτο ρόστερ, με πολυφωνία και η 2η καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας, με 86.9 πόντους.

Παρά το γεγονός πως τις έλειπε ο Γιάνις Τίμα που πετυχαίνει φέτος 14,4 πόντους μ.ο. η Κίμκι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε 4 αγώνων (ήττες από Ρεάλ, Βαλένθια, Φενέρ και Μπαρτσελόνα) με τα ευρύ 104-87 επί της Άλμπα Βερολίνου.

Ο Σβεντ είναι ο πρώτος της σκόρερ φυσικά με 19.8 πόντους μ.ο., ο Ντέβιν Μπούκερ βάζει 13.4 και ήραν ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής και ο Άντονι Γκιλ βάζει 10.5 πόντους μ.ο.

Όμως… Η Κίμκι όσα βάζει… περισσότερα τρώει πίσω. Μιλάμε για την 2η χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης, καθώς δέχεται 87 κατά μέσο όρο- πίσω από Άλμπα (91 μ.ο.) και πάνω από Παναθηναϊκό (84.4)- οπότε είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός θέλει και πρέπει να την πλήξει.

Παρά το τρίποντο που χρίζει ακόμα βελτίωσης (35,1%), οι «ερυθρόλευκοι» στα 5 από τα τελευταία 6 παιχνίδια τους, πετυχαίνουν πάνω από 80 πόντους, ενώ στα 3 από τα τελευταία 4 βάζουν πάνω από 90.

Η επίθεση είναι σαφέστατα κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν και να πάει καλά το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο αυτή θα πρέπει να την χτίσουν με ηρεμία μέσα από την άμυνά τους. Γιατί, όπως έκαναν και σε άλλες ομάδες, θα πρέπει να την «κατεβάσουν» στο σκορ και να μην φτάσει στα στάνταρ της.

Διαβάστε επίσης

Δεν παίζει ο Τίμα με Ολυμπιακό

Δεν παίζει ο Τίμα με Ολυμπιακό

Ο Λιθουανός φόργουορντ αντιμετωπίζει πρόβλημα με την φυσική του κατάσταση και έτσι θα μείνει εκτός του ματς με τον Θρύλο.