Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερυθρός Αστέρας: Σκληρός στην άμυνα, κακός στην επίθεση!

Ερυθρός Αστέρας: Σκληρός στην άμυνα, κακός στην επίθεση!
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 - 23:28

Δεν θα είναι εύκολο το ματς στο Βελιγράδι. Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να φείδεται ποιότητας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και φυσικά με άλλες ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο είναι σκληρή ομάδα και πάντα υπολογίσιμη στην έδρα της.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πλέον- καθώς όπως είναι ήδη γνωστό, ο Μίλαν Τόμιτς έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό- διαθέτει την 3η καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση, πίσω από Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ, καθώς επιτρέπει στους αντιπάλους της να βάζουν 76.86 πόντους μ.ο. Ακόμα ένα στοιχείο που πιστοποιεί την σκληράδα της στην άμυνα, είναι τα 7 κλεψίματα που καταφέρνει ανά ματς (8.6 η Μακάμπι στην 1η θέση) αλλά και τα 2.8 μπλοκ (5η θέση).

Όσον αφορά την επίθεση τώρα, ο Ερυθρός Αστέρας διαθέτει το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στα δίποντα, καθώς έχει 46.7% (μόνο η Μιλάνο ελάχιστα χειρότερο), αλλά και το 3ο χειρότερο ποσοστό στα τρίποντα με 33.22%. Εξηγούν πολλά οι 72 πόντοι που πετυχαίνει και η προτελευταία θέση που κατέχει στην επίθεση μεταξύ των ομάδων στην Ευρωλίγκα (η Βιλερμπάν στην τελευταία).

Πρώτοις σκόρερ της είναι ο Λορέντζο Μπράουν με 12.3 πόντους ανά ματς και ο Μπίλι Μπάρον με 11.8 κατά μ.ο.

Διαβάστε επίσης

ΠΣΑΤ: Στον Αθλ. Εισαγγελέα για τις στοχοποιήσεις δημοσιογράφων

ΠΣΑΤ: Στον Αθλ. Εισαγγελέα για τις στοχοποιήσεις δημοσιογράφων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανακοίνωσε πως έχουν προγραμματιστεί συντονισμένες ενέργειες για τις πρόσφατες στοχοποιήσεις δημοσιογράφων και θα απευθυνθεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα αλλά και στις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές.