Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το λάθος με τον Πρίντεζη

Το λάθος με τον Πρίντεζη
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 - 17:54
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παρουσιάζεται πολύ πιο φρέσκος απέναντι στους αντιπάλους του, από τη στιγμή που δεν έχει υποχρεώσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά αντί αυτού, έχουν φορτωθεί συγκεκριμένοι παίκτες και στα τελευταία λεπτά –που αναμένεται να πάρουν και μπάλες- έχουν κλατάρει.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Γιώργος Πρίντεζης έχοντας δύο παίκτες από πίσω του στο «4». Πήγε στο Βελιγράδι έχοντας 36 λεπτά στη πλάτη (με παράταση) απέναντι στην Κίμκι όπου είχε πάρει 20 μπάλες πάνω του (15 δίποντα) και έμεινε στο παρκέ 27 λεπτά. Φυσικά και όταν δεν πηγαίνει καλά το ματς, θα στηριχθείς πάνω στα δυνατά σου χαρτιά, αλλά γιατί να μην φτάνουμε στο σημείο ο Πρίντεζης να μπαίνει πιο φρέσκος εκεί που χρειάζεται και να έχει πάρει παραπάνω λεπτά συμμετοχής ο Βεζένκοφ, ο οποίος κακά τα ψέματα, βρίσκεται σε ανοδική πορεία;

Είχε προσφέρει πέντε πόντους, δίχως να χάσει προσπάθεια, παίρνει τα ριμπάουντ του, είχε και 2 κλεψίματα. Θα μπορούσε ο Κεμζούρα να τον αφήσει περισσότερο στο παρκέ. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ήταν κι αυτός στο σχήμα που έκανε το 18-20 και το 24-37 (σ.σ. βγήκε στο 26-39).

Στα τελευταία 3 λεπτά του αγώνα, ο Πρίντεζης παίρνει απανωτές προσπάθειες, με 2 δικά του καλάθια μειώνει σε 78-74 αλλά στην 3η σερί προσπάθεια και τον περιμένουν, αλλά και έχει μείνει από ενέργεια.

Ο Ρούμπιτ από την άλλη δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, 9:33 με την Κίμκι σε αγώνα 45 λεπτών, 10 στη Μαδρίτη…

Το θίξαμε και χτες το θέμα. Ο Ολυμπιακός έχει και την «πολυτέλεια» από πάνω να μην παίρνει πράγματα από 3 Αμερικανούς του. Από τρεις… Ρούμπιτ, Πάντερ και εσχάτως Μπόλντγουιν (ξανά).

Εν πάση περιπτώσει… Το ροτέισον και η διαχείριση του ρόστερ δεν βοηθάει τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής. Ιδίως στο Βελιγράδι ο Κεστούτις Κεμζούρα δεν άφησε παίκτες στο παρκέ παραπάνω, από τη στιγμή που δεν ήταν και κακοί. Ο Βεζένκοφ ήταν θετικός και θα μπορούσε να δώσει παραπάνω ανάσες στον Πρίντεζη.

Διαβάστε επίσης

Ο «λόγος» για τον Κόνιαρη

Ο «λόγος» για τον Κόνιαρη

Γιατί ο Κεμζούρα επέμεινε στον Τσέρι. Η παρέμβαση που δεν ήρθε. Τι εννοούσε ο Δέδας για τους Κόνιαρη και Μπόλντγουιν.

«Ψηλώνει», δίχως να έχει πετύχει τίποτα!

«Ψηλώνει», δίχως να έχει πετύχει τίποτα!

Στον φετινό Ολυμπιακό έχει παρατηρηθεί τελευταία πως μετά από νίκες ή ακόμα και καλές εμφανίσεις… «ψηλώνει»! Σα να πηγαίνει με τουπέ. Φαίνεται να κυριαρχεί μία κακή νοοτροπία, την οποία δεν είχε ακόμα και όταν ήταν back to back πρωταθλητής Ευρώπης.