Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «λόγος» για τον Κόνιαρη

Ο «λόγος» για τον Κόνιαρη
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 - 18:48
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Τα «λάθη» ήταν κτυπητά στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και ιδίως από τον πάγκο. Ο Κεστούτις Κεμζούρα πίστεψε σε πράγματα που μόνο στη θεωρία μπορούσε να πάρει, αλλά η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

Τι θέλουμε να πούμε: Ο Τσέρι είναι θεωρητικά καλός αμυντικός, θεωρητικά, ιδίως στην πίεση στη μπάλα, αλλά στο Βελιγράδι είχε τεράστιο θέμα με τον Λορέντζο Μπράουν. Φταίει μόνο αυτός για τους 34 πόντους του συμπατριώτη του; Όχι… Δεν έβγαιναν και βοήθειες. Έτρωγε το σκριν και ο Μπράουν σούταρε ξεμαρκάριστος, αλλά γενικότερα ο Τσέρι είχε τεράστιο θέμα στο μαρκάρισμα του. Κι όμως, έμεινε 24 λεπτά στο παρκέ με τον Λιθουανό τεχνικό να μην κάνει κίνηση, έστω… απελπισίας.

Ο Γιώργος Δέδας είπε πως «για κάποιον λόγο δεν μπήκε ο Κόνιαρης», αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος χειροπιαστός. Αγωνιστικός ή μη. Πάνω στην αποστροφή του λόγου το είπε. Έπαιξε 4 λεπτά, μπήκε μετά ο Μπόλντγουιν, ο οποίος σε γενικές γραμμές καλά τα πήγε και προτίμησε μετά να ξαναβάλει αυτόν, αλλά στο τέλος επέμεινε τον Τσέρι.

Ο Μπόλντγουιν μάλιστα είχε εκνευρισμό και με τους διαιτητές για τα φάουλ που τον χρέωσαν, ενώ στον Ολυμπιακό τού επισημαίνουν πως πρέπει να κερδίζει πράγματα και από την άμυνα και να μην κοιτάει μόνο να σκοράρει. Κάτι είπε και γι αυτό ο Δέδας, μετά το ματς στην κάμερα της Novasport.

Η ουσία είναι ότι –κακώς- ο κόουτς επέμεινε στον Τσέρι και δεν έβαλε έναν εκ των δύο. Δεν έκανε μία παρεμβατική κίνηση και άφησε το παιχνίδι στη μοίρα του.

Ο Ολυμπιακός βέβαια «πληρώνει» και κάτι άλλο που φαίνεται να μπαίνει στη συνάρτηση με τις σκέψεις του προπονητή. Δεν έχει παίκτες που να τα κάνουν όλα. Να δίνουν πράγματα και μπρος και πίσω στο παρκέ. Άλλος είναι χρήσιμος στην άμυνα, άλλος στην επίθεση. Ο Τσέρι είναι θεωρητικά καλός αμυντικός όχι όμως στην επίθεση (είχε 0/5 σουτ, 0/2 βολές, 2 λάθη), «ταλιμπάν» στην άμυνα λογίζεται ο Κόνιαρης, που παίρνει ελάχιστες επιθέσεις πάνω του, ο Ρότσεστι είναι καλός στο μπροστά μισό, όχι πίσω. Θυμηθείτε ότι με αυτόν στην άμυνα Ράις και Σβεντ βρήκαν ρυθμό. Δεν έχει το «πακέτο» να στηριχθεί. Επέμεινε στον Τσέρι γιατί λογίζεται στην ομάδα ως «ταλιμπάν» στην άμυνα κι αυτός, αλλά ξεκάθαρα ήταν λάθος!

Διαβάστε επίσης

«Ψηλώνει», δίχως να έχει πετύχει τίποτα!

«Ψηλώνει», δίχως να έχει πετύχει τίποτα!

Στον φετινό Ολυμπιακό έχει παρατηρηθεί τελευταία πως μετά από νίκες ή ακόμα και καλές εμφανίσεις… «ψηλώνει»! Σα να πηγαίνει με τουπέ. Φαίνεται να κυριαρχεί μία κακή νοοτροπία, την οποία δεν είχε ακόμα και όταν ήταν back to back πρωταθλητής Ευρώπης.

Το λάθος με τον Πρίντεζη

Το λάθος με τον Πρίντεζη

Ο Βεζένκοφ θα μπορούσε να παίξει παραπάνω στο Βελιγράδι και γενικότερα να υπάρχει άλλη διαχείριση στο ροτέισον, ώστε ο Πρίντεζης στα τελευταία λεπτά να είναι «φρέσκος» και με ενέργεια!