Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπανούλης: Οι πρώτοι πόντοι και το ρεκόρ πρώτου σκόρερ... στην ίδια ομάδα!

Σπανούλης: Οι πρώτοι πόντοι και το ρεκόρ πρώτου σκόρερ... στην ίδια ομάδα!
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 - 22:50

Η ζωή κύκλους κάνει… Πόσες φορές το έχετε πει ή ακόμα περισσότερο συνειδητοποιήσει; Ο Βασίλης Σπανούλης το βράδυ της Πέμπτης (2/01/2020) θα το βιώσει! Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Κι αν για τον δεύτερο άπαντες κατανοούν πλέον τις ιδιαιτερότητες, με τον Σέρβο να μην μπορεί να τον ξεπεράσει και να του κρατάει μούτρα, λίγοι- ίσως ούτε ο ίδιος ο Σπανούλης- γνωρίζουν/θυμούνται πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας- ξεπερνώντας τον Ναβάρο-απέναντι στην ομάδα που σκόραρε τους… πρώτους του πόντους στη διοργάνωση. Αν μη τι άλλο καρμικό…

Στις 31 Οκτωβρίου του 2005 ο Σπανούλης έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα απέναντι στην (τότε) Ulker, νυν Φενέρμπαχτσε και είχε πετύχει 8 πόντους με 3/6 δίποντα και 2/2 βολές, ενώ είχε και 7 ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

Δεκατέσσερα χρόνια και 2 μήνες μετά, 316 παιχνίδια παραπάνω αλλά και 4143 πόντοι συνολικά, ο Σπανούλης έχει χτίσει τον δικό του μύθο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει αφήσει τη δική του κληρονομιά και ετοιμάζεται – με ακόμα 12 πόντους- να περάσει στην 1η θέση στη λίστα με τους σκόρερ στην Ευρωλίγκα, αφήνοντας πίσω τον Ναβάρο. Μπροστά στο κοινό που τον λάτρεψε, απέναντι στον προπονητή με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα και την ομάδα που σκόραρε τους πρώτους του πόντους.

Διαβάστε επίσης

Μια δεκαετία που έγραψε ιστορία! (videos)

Μια δεκαετία που έγραψε ιστορία! (videos)

Αυτή η δεκαετία θα είναι για πάντα χαραγμένη στην καρδιά των Ολυμπιακών, έστω κι αν κλείνει με αρνητικό τρόπο. Αυτά που κατάφερε αξίζουν επί τρία… Είναι ζηλευτά και άξια θαυμασμού!