Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο το ρεκόρ του Σπανούλη!

Μόνο το ρεκόρ του Σπανούλη!
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020 - 23:02
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Όπως τελείωσε το 2019 για τον Ολυμπιακό, έτσι ξεκίνησε και το 2020. Τόσο άσχημα. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τη Φενέρ στο ΣΕΦ με 96-87 και πήγαν στο 6-11, σε μία βραδιά που το μοναδικό που θα θυμούνται όλοι θα είναι για χρόνια το ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πέρασε στη πρώτη θέση των σκόρερ στην Ευρωλίγκα.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Τα τρίποντα της Φενέρ (16/29) και τα ριμπάουντ που έχασε ο Ολυμπιακός και τα εκμεταλλεύτηκε η τουρκική ομάδα (24 πόντους).

MVP: Ο Νάντο Ντε Κολό

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στον Κώστα Σλούκα

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα ξεπερνώντας τον Ναβάρο

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Ο Ρότσεστι και… ο Κεμζούρα

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Οι Βέσελι, Λοβέρν και Ντουβερίογλου για τη Φενέρ. Στην 12άδα ο Κόνιαρης αν και απροπόνητος μετά τη νοσηλεία του.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με προσήλωση στο ματς και συγκέντρωση, θέλοντας εμφανώς να κτυπήσει στη ρακέτα της Φενέρ καθώς έλειπαν και οι τρεις ψηλοί της. Ξεκίνησε με ένα 8-2 και 10-5, αλά δύο λάθη από τον Παπανικολάου έδωσαν ευκαιρία στη Φενέρ να μειώσει σε 10-8. Ο Σπανούλης διάβαζε άριστα το ματς και με ντράιβ έδωσε σκορ αλλά και ασίστ στον Πρίντεζη για το 15-10. Ο Μιλουτίνοφ κτύπησε σε μία φάση στην άμυνα και η Φενέρ έστελνε παγίδα στον Πρίντεζη στην επίθεση του Ολυμπιακού, ενώ βρήκε κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού μειώνοντας σε 17-16. Παπανικολάου και Σλούκας έκαναν το 20-19 και ο Σλούκας στη λήξη του χρόνου βρήκε τρίποντο… πίσω από το κέντρο, με τον Ολυμπιακό να έχει να δώσει φάουλ και να μην το δίνει, ενώ ο Ρότσεστι δεν έκλεισε καλά πιστεύοντας πως ήταν «μπρος-πίσω».

Κακή άμυνα του Ρότσεστι στον Μαχμούτογλου, που ξεκίνησε με τρίποντο στο 2ο δεκάλεπτο, ενώ μπροστά ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει. Πήρε κάποιες προσπάθειεςο Ρότσεστι, δίχως κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση. Πρίντεζης και στη συνέχεια Ρούμπιτ βρήκαν ευκαιρίες να σκοράρουν κοντά στο καλάθι, αλλά Ντατόμε και Μαχμούτογλου με τρίποντα έκαναν το 26-35. Το επιμέρους ήταν 6-19 από το 20-16 με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός. Ο Ρότσεστι στον πάγκο και είσοδος στο παρκέ του Σπανούλη, ο οποίος κουμάνταρε τα πράματα και αξιοποίησε τον Ριντ, που με δύο καρφώματα μείωσε σε 34-38. Ο Ομπράντοβιτς στο «5» είχε τον Ουίλιαμς που έβγαινε στην κορυφή και σούταρε κιόλας. Ο Σπανούλης μπορούσε να συνεχίσει όλο το βράδυ να αξιοποιεί τον Ριντ, αλλά και η Φενέρ να σουτάρει ολομόναχη… Είχε 10/14 τρίποντα, καθώς σούραρε πλέον και ο Ντε Κολό για το 36-46 στο 18΄. Ο Ντε Κολό ευστόχησε από μέση απόσταση με τον Τσέρι να τον μαρκάρει (37-50) αλλά ο Αμερικανός μόνος από τη γωνία πέτυχε το 2ο τρίποντό του και 3ο του Ολυμπιακού (3/8) για το 40-50. Ο Ντε Κολό ευστόχησε με… λέι απ στη λήξη του χρόνου για το 40-52 (20-30 επιμέρους). Η Φενέρ είχε 10/14 τρίποντα, 12 πόντους από λάθη του Ολυμπιακού (0 αυτός) και 11 από δεύτερη ευκαιρία (5 αυτός).

Ο Ολυμπιακός έχανε το ένα ριμπάουντ πίσω από το άλλο, η Φενέρ συνέχισε να ευστοχεί από την περιφέρεια και με ένα επιμέρους 2-9, το σκορ ανέβηκε στο 42-61, σε δυόμιση λεπτά αγώνα στην 3η περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν στη συνέχεια τα ριμπάουντ και με καλάθια του Πρίντεζη και του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό, μείωσε σε 48-61 (6-0 σερί), ενώ στη συνέχεια ο Τσέρι με πολύ όμορφο ντράιβ μείωσε σε 52-63. Το επιμέρους σκορ ήταν 10-2 στα τελευταία 3.37 λεπτά (από 42-61). Ο Πρίντεζης με τρίποντο και ο Μιλουτίνοφ μείωσαν σε 57-65, ενώ στη συνέχεια Τσέρι και Πολ έκλεψαν αμφότεροι τη μπάλα και μόνοι στον αιφνιδιασμό έκαναν το 61-65. Ο Ντε Κολό με τρίποντο έδωσε ανάσα στη Φενέρ και ο Σλούκας με βολές, ύστερα από λάθος του Ολυμπιακού (61-70). Ο Πολ πήρε τεχνική ποινή για φλόπινγκ. Ο Ντατόμε ευστόχησε κι αυτός στη λήξη του χρόνου και έκανε το 61-74 (21-22 επιμέρους) ολοκληρώνοντας το 9-0 σερί της Φενέρ.

Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Σπανούλη αλλά και δύο του Βέστερμαν για το 66-84. Η Φενέρ είχε 16/28 τρίποντα και 22 πόντους από δεύτερη ευκαιρία. Ο Πολ με τρίποντο έκανε το 72-84 και στη συνέχεια με ντράιβ ο Σπανούλης ισοφάρισε τον Ναβάρο στην πρώτη θέση των σκόρερ. Στο 2.39 πριν τη λήξη με τρίποντο, με την αγαπημένη του κίνηση έκανε το 80-90 και πέρασε ΜΟΝΟΣ πρώτος στην κορυφή των σκόρερ στην Ευρωλίγκα. Ο ίδιος με ντράιβ έκανε το 82-90 με ενάμιση λεπτό να απομένει για τη λήξη. Ο ΝτεΚολό σκόραρε, ο αρχηγός αστόχησε σε τρίποντο και το ματς είχε κριθεί. Τελικό σκορ 87-96.

Τα Δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 61-74, 87-96.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μόνο το ρεκόρ του Σπανούλη!
Μόνο το ρεκόρ του Σπανούλη!

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωλίγκα βράβευσε τον ΜΥΘΟ Σπανούλη! (photo, video)

Η Ευρωλίγκα βράβευσε τον ΜΥΘΟ Σπανούλη! (photo, video)

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στο ματς με την Φενέρμπαχτσε, καθώς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, με τη διοργανώτρια αρχή να τον αποθεώνει μέσω των social media, δίνοντάς του τιμητική πλακέτα με τα φύλλα αγώνων από τις Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει.

ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!

ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!

Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία και πέρασε στην «αιωνιότητα». Μετά από 8 χρόνια και περίπου 2 μήνες έριξε από τον θρόνο τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και πήρε αυτός το στέμμα. Αποθέωση από χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ στο ΣΕΦ για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ!

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού γέμισε το Φαληρικό γήπεδο, δίνοντας ώθηση με τη δυνατή του φωνή στους παίκτες του Κεμζούρα στο ματς με την Φενέρμπαχτσε.