Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός vs Βαλένθια: Βίοι αντίθετοι!

Ολυμπιακός vs Βαλένθια: Βίοι αντίθετοι!
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020 - 19:57
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Βαλένθια είναι σε καλό φεγγάρι. Σε πολύ καλό για την ακρίβεια. Δεν έχουν περάσει 48 ώρες από το «διπλό» που κόντεψε να κάνει μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ για την ισπανική λίγκα. Είχε προηγηθεί ακόμα και με 13 πόντους, αλλά την πλήγωσαν τα τρίποντα του Ρούντι Φερνάντες και φυσικά η αντίδραση των παικτών του Λάσο που δεν είναι… ομαδούλα. Έχασαν στην παράταση, αλλά έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ, στοχευμένο.

Στα τελευταία πέντε παιχνίδια μάλιστα στην Ευρωλίγκα έχει 4 νίκες με μέσο όρο πόντων 90.6 και 82.4 πόντους μ.ο. στην άμυνά της. Έχει κερδίσει σε Κάουνας τη Ζαλγκίρις, την Μπασκόνια με 105-77, τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη στην παράταση και την Άλμπα, ενώ η ήττα της ήταν από στο Μιλάνο στα σημεία.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη διανύει αντίθετη πορεία, καθώς στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει πέντε ήττες εκ των οποίων οι τρεις συνεχόμενες. Σε αυτά τα έξι ματς ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 87.8 πόντους μ.ο. με δύο ματς να έχουν πάει στη παράταση και στην άμυνά του έχει δεχθεί 94 πόντους μ.ο.

Διαβάστε επίσης

Σπανούλης: Το έκανε και στα τρίποντα (photo)

Σπανούλης: Το έκανε και στα τρίποντα (photo)

Στη σκιά του μεγάλου ρεκόρ, ο αρχηγός πέρασε και 2ος στην ιστορία της Ευρωλίγκας στα τρίποντα, αφήνοντας πίσω του τον Τεόντοσιτς και πίσω από τον «Λα Μπόμπα» Ναβάρο.

Αγραβάνης: «Δεν ήθελα καμία σχέση με τον Μπλατ, ούτε αυτός μαζί μου»

Αγραβάνης: «Δεν ήθελα καμία σχέση με τον Μπλατ, ούτε αυτός μαζί μου»

Τα συναισθήματά του για τον Ντέιβιντ Μπλατ, τις αλλαγές στο ρόστερ και την φιλοσοφία του Ολυμπιακού, το περιβόητο ηχητικό και φυσικά τη νέα σελίδα στην καριέρα του και τον Προμηθέα αντί της… ιταλικής Κρεμόνα, εξωτερίκευσε ο Δημήτρης Αγραβάνης.