Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Η μόνη ομάδα στη «Fonteta» που…

Ολυμπιακός: Η μόνη ομάδα στη «Fonteta» που…
Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020 - 20:45
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Μια σπάνια ιδιαιτερότητα χαρακτηρίζει το ζευγάρι των «ερυθρόλευκων» με τη Βαλένθια! Δεν είναι κλασικοί αντίπαλοι, δεν έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι, κι όμως, έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό. Τι; Ο Ολυμπιακός να είναι η μόνη ομάδα που όποτε παίζει η Βαλένθια στην Ευρωλίγκα να την αντιμετωπίζει.

Οι «νυχτερίδες» βρίσκονται για 5η σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση και για 5η σεζόν αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό. Για 5η σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» επισκέπτονται τη «Fonteta», κάτι που τους κάνει τους μόνους που έχουν παίξει τόσες φορές στην έδρα των «πορτοκαλί»!

Ο Ολυμπιακός κουβαλά και ένα ακόμα ρεκόρ, πέραν των επισκέψεών του στην έδρα της Βαλένθια. Είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει χάσει στη «Fonteta». Έχει ένα 4-0 που φιλοδοξεί να το κάνει και 5-0. Η Βαλένθια φυσικά θέλει να αλλάξει αυτή την «παράδοση» και να βάλει ένα τέλος στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού το οποίο συνολικά ανέρχεται στο 8-0.

Ακόμα μια ιδιαιτερότητα στις συναντήσεις τους: Πρώτη φορά συγκρούστηκαν τη σεζόν 2003-04 στο κλειστό του Κορυδαλλού, με την ισπανική ομάδα να παίρνει τη νίκη 69-77. Αυτή ήταν και η μοναδική της νίκη μέχρι σήμερα. Από τότε, ο Ολυμπιακός μετράει μόνο νίκες, έχει ένα 8-0 σερί ενώ όπως είπαμε στην «Fonteta» είναι αήττητος με 0-4.

Διαβάστε επίσης

Ντούμπλιεβιτς: «Ανέβασε» όλη τη Βαλένθια

Ντούμπλιεβιτς: «Ανέβασε» όλη τη Βαλένθια

Ο Μαυροβούνιος τις τελευταίες αγωνιστικές κάνει… παπάδες. Έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην «μεταμόρφωση» της ισπανικής ομάδας και ο Ολυμπιακός τον πετυχαίνει με «λαβωμένο» τον Μιλουτίνοφ!

Τα εισιτήρια με Άλμπα και Μπάγερν

Τα εισιτήρια με Άλμπα και Μπάγερν

«Διαβολοβδομάδα» η επόμενη και ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ τις δύο γερμανικές ομάδες, οπότε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ γνωστοποίησε τους τρόπους και τις ημερομηνίες για τα εισιτήρια.