Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Η απόφαση ήταν επαγγελματική και όχι συναισθηματική»

Μπαρτζώκας: «Η απόφαση ήταν επαγγελματική και όχι συναισθηματική»
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 - 17:50
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Δεν ήταν η «πρώτη» προπόνηση με τον Ολυμπιακό, καθώς αυτή έγινε την Κυριακή (13/01) αλλά ήταν η πρώτη ας το πούμε παρουσίασή του στους δημοσιογράφους και φυσικά οι πρώτες του δηλώσεις στην επιστροφή του. Αν δεν είχε μετά προπόνηση θα μπορούσε να απαντάει ακόμα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων καθώς τα ερωτήματά ήταν πολλά, αλλά έδωσε απαντήσεις ουσιώδεις, όπως το ότι η απόφασή να επιστρέψει στην ομάδα ήταν επαγγελματική και όχι συναισθηματική…

Αρχικά ο κόουτς Μπαρτζώκας ανέφερε: «Η πρόταση των προέδρων με έκανε να γυρίσω, δεν είναι συναισθηματική, αλλά επαγγελματική η απόφασή μου. Καθαρά επαγγελματική. Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Δεν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο ορίζοντα αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή».

Για το αν σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές υποστήριξε: «Είναι διαφορετικό να βλέπεις μια ομάδα στην τηλεόραση και διαφορετικό να ζεις την καθημερινότητα στα αποδυτήρια. Δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με προσθήκες, σήμερα κάνουμε τη δεύτερη προπόνησή μας. Πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα, μετά από τη διπλή αγωνιστική θα έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε, αφού έχουμε δει την ομάδα για να δούμε αν χρειάζεται και τι χρειάζεται».

Για την Άλμπα επεσήμανε: «Χρειάζεται σταθερότητα, ένα στάνταρ απόδοσης σε κάθε παιχνίδι και όχι αυξομειώσεις. Μετά από μεγάλες νίκες, ο Ολυμπιακός έκανε ήττες. Είναι προφανές ότι η ομάδα είναι τελευταία στις ασίστ, πρέπει να βελτιωθεί η ομαδικότητα, ενώ πρέπει να μπουν και κάποιοι κανόνες στην άμυνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Άλμπα να παίξει στο ρυθμό της. Η Άλμπα είναι η καλύτερη ομάδα στα δέκα πρώτα δευτερόλεπτα και δεύτερη από το τέλος στο πως εκτελεί στο τέλος των επιθέσεών της. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και βεβιασμένες επιλογές, να έχουμε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο Μιλουτίνοφ προπονείται κανονικά, θεωρητικά θα είναι καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα στη Βαλένθια».

Για τα γνωστά πρόσωπα που είδε: «Το ότι είδα γνωστά πρόσωπα και φίλους, με χαροποιεί. Δεν είναι τίποτα το ίδιο από την προηγούμενη φορά. Δεν έφυγα και με τον καλύτερο τρόπο, ήρθα με καλύτερο. Δεν είδα πολλά γνώριμα πρόσωπα, περισσότερα γνώριμα είδα στα γραφεία. Οι υπάρχοντες παίκτες δεν είναι ίδιοι σαν χαρακτήρες με τότε, όπως δεν είμαι κι εγώ ίδιος με με αυτός που ήμουν πριν από πέντε χρόνια. Στη ζωή τα πράγματα αλλάζουν. Πιο δύσκολα ήταν την προηγούμενη φορά, γιατί τότε η ομάδα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδας, ενώ τώρα το έργο μου είναι πιο εύκολο για να πάει η ομάδα καλύτερα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «η απόφασή μου ήταν καθαρά επαγγελματική, η πρόταση καθαρά ελκυστική σε όλες τις παραμέτρους. Ότι έπρεπε να ειπωθεί, ειπώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Πρέπει να σταματήσουμε τις προσωπικές συζητήσεις και να μιλήσουμε για την ομάδα όμως. Για να απαντήσω, στα Βαλκάνια και την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι τα συναισθήματα και ποιες οι αντιδράσεις. Είμαι προετοιμασμένος για ακραία συναισθήματα αγάπης, αποθέωσης και το αντίθετο. Δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος, αλλά η καθημερινότητα της ομάδας».

Για το υλικό της ομάδας είπε: «Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στη βαθμολογία. Στην Ευρωλίγκα παίρνεις ότι αξίζεις. Όλοι είναι πολύ καλύτεροι απ' όσο έχουν δείξει έως τώρα. Θέλουμε να βάλουμε μερικούς πολύ συγκεκριμένους κανόνες για να παίξουμε καλύτερα. Δεν έχω το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά πρέπει να δουλέψω με αυτό».

Διαβάστε επίσης