Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η άμυνα τον «πρόδωσε», οι διαιτητές το «τελείωσαν»!

Η άμυνα τον «πρόδωσε», οι διαιτητές το «τελείωσαν»!
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 - 22:55
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η άμυνά του, δικά του λάθη αλλά και διαιτητικές αποφάσεις δεν κατέστησαν νικηφόρο το νέο ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και φυσικά δεν έδωσαν μία πολυπόθητη νίκη στους «ερυθρόλευκους», που ηττήθηκαν από την Άλμπα Βερολίνου με 93-86.

Οι Γερμανοί σκότωναν στον Ολυμπιακό με τα τρίποντά τους, οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν στο ματς, αλλά στο τέλος δεν είχαν το καθαρό μυαλό και τους έλειψε και η τύχη στο να πάρουν προβάδισμα, ενώ το αντιαθλητικό που σφύριξαν στον Σπανούλη έβαλε τέλος στο ματς. Στον 7-12 πλέον ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα.

Πολλά λάθη οι διαιτητές, στερώντας σίγουρο καλάθι του Ρούμπιτ προ καρφώματος. Αποτέλεσμα; Είχε δίκιο ο Ολυμπιακός, του έδωσαν τη μπάλα, αλλά του είχαν στερήσει σίγουρο καλάθι.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Τα τρίποντα που δέχθηκε και έφτασαν τη διαφορά στους 11 πόντους, κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος και ιδίως στα τελειώματά όταν γύρισε το ματς και έβγαλε άμυνες, αλά δεν σκόραρε και φυσικά το αντιαθλητικό που δώσανε στο τέλος στον Σπανούλη. Γενικά οι διαιτητές έκαναν πάρα πολλά λάθη και στέρησαν σίγουρο καλάθι του Ολυμπιακού.

MVP: Στον Έρικσον. Πάλι καλό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Γκιεντράιτις, Χέρμανσον και Σίβα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 13/23 τρίποντα η Άλμπα (56.5%)

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Μπόλντγουιν και Ρότσεστι

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την ίδια 5άδα που ξεκινούσε και ο Κεμζούρα, ωστόσο ήτα εμφανές πως ο Μπαρτζώκας ήθελε να περάσει η μπάλα στη ρακέτα της Άλμπα, ιδίως με πάσες από το χάι στο λόου ποστ. Ο Πρίντεζης έκανε τα πάντα στα πρώτα λεπτά, καθώς είχε 6 πόντους και δύο ασίστ στο αρχικό 12-6, ενώ ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Σπανούλης. Μπόλντγουιν και Σπανούλης πατώντας και αυτοί μέσα, έκαναν το 16-11, μπήκε στην περιφέρεια δίπλα τους και ο Πολ, ωστόσο στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν 3 τρίποντα, από τους Γκιεντράιτις, Σίβα και Έρικσον, με αποτέλεσμα η Άλμπα να βρίσεται συνεχώς κοντά στο σκορ. Η «απάντηση» του Ολυμπιακού ήταν ο Μιλουτίνοφ, δύο φορές και το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 22-19. Ο Ολυμπιακός είχε σουτάρει 12 δίποντα και μόλις 2 τρίποντα.

Η «πληγή» με τα τρίποντα της Άλμπα συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου. Τρία τρίποντα ακόμα (6/10 σύνολο) για το 26-30 (4-11 επιμέρους). Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη μπροστά, ο Μπόλντγουιν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή και άφησε τον παίκτη του να σκοράρει ενώ έκανε και γκολ φάουλ στη συνέχεια, ο Ρότσεστι έκανε λάθη, ο Πολ το ίδιο (7 λάθη σύνολο) και η Άλμπα με – τι άλλο;- τρίποντα (8/12) έκανε το 30-41 (8-22 επιμέρους). Ο Κόνιαρης έσπασε το ρόδι μετά από 0/5 τρίποντα του Ολυμπιακού, αλλά ο Γκιεντράιτις «απάντησε» αμέσως για το 33-44. Ο Ρούμπιτ και ο Σπανούλης με ντράιβ κατάφεραν και μείωσαν σε 42-50 στη λήξη του πρώτου 20αλέπτου (20-31 επιμέρους) αλλά η άμυνα πολύ δουλειά (64.3% τρίποντο η Άλμπα). Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε δώσει στους Γερμανούς 14 πόντους από λάθη του, ενώ 2-7 ήταν οι πόντοι από αιφνιδιασμό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ένα 7-3 στο 3ο δεκάλεπτο για το 49-53, αλλά ο Έρικσον έσπασε την ορμή του και το μομέντουμ με το 5ο/6 τρίποντό του (συνολικά 11/17). Ο Μιλουτίνοφ, που είχε πολλές φορές και δεύτερο παίκτη πάνω του και με απανωτές προσποιήσεις ξεφορτώτονταν τον έναν αλλά και οι Σπανούλης-Παπανικολάου με βολές, είχαν κλείσει στους 3 τη διαφορά (55-58). Ο Ολυμπιακός, με τα λάθη του, όπως το χάνει ριμπάουντ και να δέχεται καλάθι, είχε γίνει πιο σκληρός και μπροστά με τους Παπανικολάου (τρίποντο), Σπανούλη που είχε 5 ντράιβ και Μιλουτίνμοφ έφερε το ματς στα ίδια με 64-64. Ο Βεζένκοφ με δυο ασίστ από τον Σπανούλη (5) έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με 71-68 (29-18 επιμέρους), με τον κόσμο να έχει μπει για τα καλά στην εξίσωση.

Ο Ολυμπιακός έχασε το μομέντουμ καθώς η Άλμπα μπήκε στο 4ο δεκάλεπτο με 9-0 σερί για να περάσει και πάλι μπροστά με 71-77. Ο Μπόλντγουιν, που γενικά ήταν αρνητικός, με κόψιμο στη ρακέτα, σκόραρε από δημιουργία του Σπανούλη, αλλά η Άλμπα με 5-0 ανέβασε στο 73-82 το σκορ με επιμέρους 2-14 σε 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα. Σπανούλης και Πρίντεζης μείωσαν σε 77-84, ο Κόνιαρης με τρίποντο σε 80-86 και οι διαιτητές στη συνέχεια τα ήπιαν… θάλασσα. Βολές σε ανύπαρκτο φάουλ και έκοψαν φάση που ο Ρούμπιτ θα κάρφωνε, για ν δουν στη συνέχεια πως έκαναν λάθος και να δώσουν τη μπάλα στον Ολυμπιακό. Στέρησαν όμως 2 σίγουρους πόντους. Ο Παπανικολάου με ντράιβ και ο Πρίντεζης ύστερα από δικό του κλέψιμο, έκαναν το 83-87, με 237 να απομένει.

Ο Ολυμπιακός έβγαζε άμυνες (κέρδισε επιθετικό ο Κόνιαρης, μπλοκ ο Πρίντεζης), αλλά μπροστά δεν σκόραρε. Το έκανε με συνεργασία αρχηγών για το 85-87, με 1 λεπτό να απομένει, ο Μιλουτίνοφ έκλεψε και στα 28΄΄ ο Μιλουτίνοφ έβαλε μία βολή. Πήρε το ριμπάουντ ο Πρίντεζης, ο Σπανούλης αστόχησε όμως και στα 11 δευτερόλεπτα ο Σπανούλης έκανε φάουλ να σταματήσει τον χρόνο αλλά το δώσανε αντιαθλητικό. Ο Γκιεντράιτις έβαλε τις βολές και στα 10΄΄ πήγε στις βολές με νέο φάουλ ο Σίκμα που έκανε 86-91. Τελικό σκορ 86-93 (15-25 επιμέρους).

Τα Δεκάλεπτα: 22-19, 42-50, 71-68, 86-93.

Διαβάστε επίσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Άλμπα Βερολίνου 86-93 (Τελικό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Άλμπα Βερολίνου 86-93 (Τελικό)

Στο πρώτο ματς του Γιώργου Μπαρτζώκα με την επιστροφή του, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άλμπα στο ΣΕΦ, στο πρώτο ματς για τη «διαβολοβδομάδα». Live στις 21:00 στο gavros.gr/NS2...