Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«'Ηρωες» για ένα βράδυ!

«'Ηρωες» για ένα βράδυ!
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 - 19:30
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μελετήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, τον παρακολουθούσε και γνωρίζει άριστα τα όποια προτερήματα αλλά και τις αδυναμίες του ρόστερ. Μία από αυτές, ίσως η κυριότερη, είναι η «φτωχή» άμυνα, όπως την χαρακτήρισε. Διόλου άδικο έχει…

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία 6 από τα 7 παιχνίδια της ομάδας δέχεται 90 και πλέον πόντους από τους αντιπάλους του, έχει σχεδόν σε κάθε ματς ένα δεκάλεπτο που δέχεται πάνω από 30 πόντους και φυσικά αναδεικνύει σε «ήρωα» έναν από τους αντίπαλους περιφερειακούς, καθώς δεν έχει γκαρντ με αμυντικά προτερήματα, ούτε αυτά από τα οποία περιμέναμε περισσότερα στην άμυνα (βλ. Μπόλντγουιν και Πολ).

Για του λόγου το αληθές, θα επιχειρήσουμε να δούμε τι έχουν κάνει στα άλλα ματς οι «ήρωες» κόντρα στον Ολυμπιακό.

* Ο Έρικσον, είναι σουτέρ, έχει πληγώσει τον Ολυμπιακό και πέρσι με την Γκραν Κανάρια όπου είχε 24 πόντους με 6/10 τρίποντα. Η αμυντική προσέγγιση του Ολυμπιακού ήταν κακή ακόμα και στο πως υποδέχονταν τη πάσα με αποτέλεσμα να βάλει 22 πόντους με 6/9 τρίποντα τη στιγμή που έχει μέσο όρο πόντων 11 φέτος. Η 2η δε καλύτερή του απόδοση ήταν και πάλι απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Βερολίνο, όπου είχε 16 πόντους με 4/7 τρίποντα.

* Ο Σαν Εμετέριο με τη Βαλένθια, έβαλε 23 πόντους στον Ολυμπιακό, όταν έχει 7.9 πόντους μ.ο. φέτος και για 9 παιχνίδια πριν από τον Ολυμπιακό ήταν… μονοψήφιος σε πόντους.

* Ο Ντε Κολό έβαλε 32 πόντους στον Ολυμπιακό, αλλά ο Γάλλος είναι παίκτης που μπορεί να πάει σε υψηλό σκορ, χωρίς αυτό να σημαίνει και πάλι πως η άμυνα του Ολυμπιακού δεν φέρει ευθύνες. Έχει βάλει φέτος τρεις φορές πάνω από 30 πόντους και μία σταμάτησε στους 29, ενώ σκοράρει 20 πόντους κατά μ.ο.

* Ο Λορέντζο Μπράουν, απέναντι στον Ολυμπιακό έβαλε 34 πόντους με 13/22 σουτ. Ένας παίκτης που βάζει φέτος 14 πόντους μ.ο. με τον Ερυθρό Αστέρα και που μετά το ματς με τους «ερυθρόλευκους» έχει 15 πόντους μ.ο. με 46% δίποντα και 33.3% τρίποντα.

* Ο Σβεντ είναι μία περίπτωση όπως ο Ντε Κολό. Έβαλε 36 πόντους στον Ολυμπιακό έχοντας πάρει 31 σουτ και σουτάρει 13 βολές. Είναι παίκτης που βάζει πολλά, αλλά 30 πόντους μία φορά ακόμη πέτυχε. Απέναντι στη Ζενίτ. Οι 36 με τον Ολυμπιακό (σε παράταση) είναι το φετινό ρεκόρ του.

* Season high απέναντι στον Ολυμπιακό κατέγραψε και ο Φαμπιέν Κοζέρ με τη Ρεάλ, με τους 18 πόντους που πέτυχε. Ο Γάλλος μετά το ματς με τους «ερυθρόλευκους» έχει 7.1 πόντους μ.ο.

* Αυτός κι αν αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα: Ο Ράις, πέτυχε 41 πόντους (με παράταση) στον Ολυμπιακό με 8/16 τρίποντα. Δεν έχει πετύχει καν 20 πόντους σε 18 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, ενώ μετά το ματς με τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ έχει… 5.1 πόντους μ.ο. Διψήφιος ήταν μόλις μία φορά.

* Με τη Μπάγερν στο Μόναχο, ο Λο έβαλε 19 πόντους. Ένας παίκτης που πετυχαίνει 9.5 πόντους μ.ο. φέτος και που μία ακόμα φορά έχει βάλει 19, στη Βιλερμπάν. Μετά τον Ολυμπιακό σκοράρει 6.2 πόντους μ.ο. ενώ δύο φορές έχει μείνει άποντος.

Δεν θα βάλουμε μέσα και τους Ουίλμπεκιν-Ντόρσεϊ από τη Μακάμπι και Λάρκιν-Μίτσιτς από την Εφές. Είναι παίκτες που σκοράρουν, που γράφουν υψηλά σκορ, δίχως και πάλι αυτό να σημαίνει πως η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν έστω η υποτυπώδης. Φαίνεται άλλωστε από τα όλα τα παραπάνω παραδείγματα.

Διαβάστε επίσης

Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα… (video)

Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα… (video)

Η κάμερα του OlympiacosBC.gr κατέγραψε στιγμή- στιγμή την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό αλλά και το πως έζησε το παιχνίδι με την Άλμπα.