Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόνιαρης: 2ος σε ευστοχία στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα! (photo)

Κόνιαρης: 2ος σε ευστοχία στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα! (photo)
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 - 22:07
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Παιχνίδι με παιχνίδι αρχίζει και ξετυλίγει όλες τις μπασκετικές αρετές που διαθέτει. Γιατί, ενδεχομένως, σε πολλών το μυαλό ο Αντώνης Κόνιαρης- ο λόγος για τον οποίον- να λογίζεται ως «αμυντικός παίκτης», ως αυτός που θα πιέσει στη μπάλα, αλλά η πραγματικότητα έχει κι άλλες πτυχές.

Ο Έλληνας γκαρντ, αρχίζει και φεύγει από τα στάδια της διστακτικότητας- και κάπου ήταν λογικό αυτό- και παίρνει πάνω του και προσπάθειες που δεν είναι τόσο… τραβηγμένες για να αναλάβει. Για να σουτάρει έπρεπε να μείνει ολομόναχος 2-3 δευτερόλεπτα και πάλι θα το σκέφτονταν. Θα έψαχνε την πάσα. Όχι γιατί δεν πιστεύει στο σουτ του, αλλά γιατί σκέφτονταν «είναι στην 5άδα ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης, ο Μιλουτίνοφ, εγώ θα σουτάρω; Αυτοί θα πρέπει να πάρουν τη μπάλα».

Σιγά-σιγά το αποβάλλει… Ήταν λογικό, παίζει ρόλο και το άγχος, το ψάρωμα, όλα μέσα στο παιχνίδι είναι και όλοι έχουν περάσει από αυτό το στάδιο. Έχει την ελευθερία στην επίθεση από τον προπονητή του, νιώθει πλέον μετά από 20 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα (στα 12 ξεκίνησε στην 5άδα) μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και παίρνει περίπου 6 προσπάθειες πάνω του.

Το ακόμα πιο ωραίο της υπόθεσης όμως που δικαιολογεί και το γιατί πρέπει να σουτάρει, είναι πως ο Κόνιαρης ευστοχεί με 52.94% στα τρίποντα, όντας στην 2η θέση της σχετικής λίστας. Δεν είναι «μπόμπερ», δεν είναι σουτέρ, αλλά σε αυτά που θα πάρει θα είναι αποτελεσματικότατος και μέχρι στιγμής έχει 18/34 προσπάθειες. Δεν είναι και πολλές δεν είναι και λίγες για να μην έχουμε επαρκές δείγμα.

Στα τελευταία 2 παιχνίδια μάλιστα, έχει 10.5 πόντους μ.ο. με 71.4% τρίποντα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κόνιαρης: 2ος σε ευστοχία στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα! (photo)

Διαβάστε επίσης

Ζενίτ: Στο 4ο παραδόθηκε στην ΤΣΣΚΑ

Ζενίτ: Στο 4ο παραδόθηκε στην ΤΣΣΚΑ

Για 30 λεπτά περίπου ήταν καθόλα ανταγωνιστική, ωστόσο στο 4ο δεκάλεπτο η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού άρχισε να λυγίζει στην ποιότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας...

Πάρε τα ριμπάουντ και «κτύπα» τη Ζενίτ στη ρακέτα

Πάρε τα ριμπάουντ και «κτύπα» τη Ζενίτ στη ρακέτα

Χαμηλή η παραγωγικότητα της Ζενίτ, ιδίως μέσα στη ρακέτα της, αλλά εξαιρετική στο επιθετικό ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός έχει «δύναμη» στη ρακέτα του και στα δύο μισά του παρκέ και ξέρει να καθαρίζει τις κατοχές στον αέρα.