Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Λάθη, ριμπάουντ και λίγοι παίκτες σε συνεισφορά»

Μπαρτζώκας: «Λάθη, ριμπάουντ και λίγοι παίκτες σε συνεισφορά»
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 21:35
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Στα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ της ομάδας του, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στην Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ.

«Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ζενίτ, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά, αλλά και αμυντικά» ανέφερε αρχικά για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες να συνεισφέρουν στο ματς επιθετικά και αμυντικά και θεωρώ πως το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν στο 3ο δεκάλεπτο όπου και χάσαμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες που ήταν 50%-50%, ριμπάουντ και πολλές κατοχές που έκριναν το ματς.

Η Ζενίτ βρήκε αυτοπεποίθηση από τις δεύτερες ευκαιρίες που τής δώσαμε. Και το δεύτερο στοιχείο, ήταν πως σε ένα κλειστό ματς, κάναμε πολλά λάθη. Πολλές φορές, όταν επιστρέφαμε στο σκορ, δεν ήταν πως δεν σκοράραμε, αλλά κάναμε λάθη με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να βρίσκει πόντους στον αιφνιδιασμό. Έτσι λοιπόν, το να κερδίσεις εκτός έδρας θα πρέπει να μείνεις 40 λεπτά στο πλάνο και να έχεις πολλούς παίκτες μέσα στο ματς και δυστυχώς αυτό δεν έγινε σήμερα για εμάς».

Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του πριν το ματς, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως «δεν θέλαμε να δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στη Ζενίτ, είναι πρώτοι στην Ευρωλίγκα έχοντας 13 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο. Και το δεύτερο ήταν να μην κάνουμε λάθη δίνοντας τους εύκολους πόντους στην επίθεση. Έπρεπε να προστατεύσουμε τη μπάλα. Όποτε βιαστήκαμε ή κάναμε λάθη, τους δώσαμε την ευκαιρία να σκοράρουν στην επίθεση και στον αιφνιδιασμό».

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός: Σκόραραν μόνο πέντε παίκτες! (photo)

Ολυμπιακός: Σκόραραν μόνο πέντε παίκτες! (photo)

Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο, πως ο Ολυμπιακός δεν πήρε βοήθεια στην επίθεση από πέντε παίκτες του. Το ίσως πιο σημαντικό είναι πως πολλοί ήταν ζημιογόνοι για την ομάδα και στους υπόλοιπους τομείς του ματς.

Ψυχρολουσία στην Αγία Πετρούπολη!

Ψυχρολουσία στην Αγία Πετρούπολη!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε για δεύτερη φορά φέτος την ήττα, από τη νεοφώτιστη Ζενίτ. Ηττήθηκε στην Αγία Πετρούπολη με 91-87, κάνοντας λάθη, χάνοντας ριμπάουντ και μην έχοντας βοήθεια από τον πάγκο.