Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Σκόραραν μόνο πέντε παίκτες! (photo)

Ολυμπιακός: Σκόραραν μόνο πέντε παίκτες! (photo)
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 22:05
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Κάτι λίγο ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου έχουν αναφερθεί. Για την συνεισφορά την ομαδική και την πνευματική προσέγγιση, αναφερόμαστε. Από την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και ο άμεσος συνεργάτης του, ο Γιώργος Μποζίκας υπερθεμάτισαν πως πέραν της ενίσχυσης ή της οποιαδήποτε προσθήκης, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να βελτιώσουν τους υπάρχοντες παίκτες του ρόστερ και να πάρουν πράγματα από όλους.

Το ματς στην Αγία Πετρούπολη είναι απόλυτα χαρακτηριστικό. Μόλις πέντε παίκτες από τους δέκα που χρησιμοποιήθηκαν (σ.σ. δεν έπαιξε ο Χαραλαμπόπουλος και ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» με 11άδα) σκόραραν. Οι υπόλοιποι πέντε τελείωσαν τον αγώνα έχοντας το «0» στη στήλη με τους πόντους.

Οι τρεις δε εξ αυτών, Σπανούλης (31 πόντους), Πρίντεζης (20), Παπανικολάου (20) πέτυχαν τους 71 από τους 87 πόντους της ομάδας. Ο Μιλουτίνοφ είχε 9 πόντους και ο Βεζένκοφ 7.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο, πως ο Ολυμπιακός δεν πήρε βοήθεια στην επίθεση από πέντε παίκτες του. Το ίσως πιο σημαντικό είναι πως πολλοί ήταν ζημιογόνοι για την ομάδα.

Η φράση του Παπανικολάου, «μετά από κάθε νίκη, χρειάζεται η ίδια προσήλωση και θέληση. Δεν παρουσιαζόμαστε το ίδιο "πεινασμένοι" μετά από μία νίκη. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό. Δεν σημαίνει να βάλει κάποιους 30 πόντους. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτά που ζητά η ομάδα, μία άμυνα, ένα ριμπάουντ, ένα λιθαράκι για να λέμε ότι δώσαμε το 100%. Το σουτ είναι θέμα ημέρας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στο πνευματικό κομμάτι. Δεν είναι όλα οι πόντοι, είναι άλλα μικρά πράγματα» τα λέει όλα.

Ο Ρότσεστι ας πούμε, έχει κάνει 2 λάθη που κατέληξαν στα χέρια αντιπάλου και έδωσε αιφνιδιασμό και εύκολους πόντους στη Ζενίτ. Ο Μπόλντγουιν, έχασε μπάλες, έκανε ανόητες ενέργειες, έφτασε στο σημείο να πάει να… τρακάρει με τον Σπανούλη και να πέσει πάνω του. Έχασε τη μπάλα και ο Ολυμπιακός δέχθηκε τρίποντο. Κακό ματς και ο Κόνιαρης που μόνο κάπως δυσκόλεψε τον Αλμπισί, κακό και ο Πολ που δεν βοήθησε σε κανέναν τομέα του ματς, μέτριος προς κακός ο Ρούμπιτ, με συν τα 2 κλεψίματα.

Με τρεις παίκτες να τραβούν το κουπί και με την second unit γενικότερα να είναι ζημιογόνα, και φυσικά με 91 πόντους στην άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Δείτε και κάτι άλλο:

Starters: 67 πόντους

Πάγκος: 20 πόντους

Starters: 14 ασίστ

Πάγκος: 8 ασίστ

Starters: 7 λάθη

Πάγκος: 6 λάθη

Διαβάστε επίσης

Μπαρτζώκας: «Λάθη, ριμπάουντ και λίγοι παίκτες σε συνεισφορά»

Μπαρτζώκας: «Λάθη, ριμπάουντ και λίγοι παίκτες σε συνεισφορά»

Στα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ της ομάδας του, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στην Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ, αλλά και στους λίγους παίκτες που προσέφεραν είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση.