Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παπανικολάου: «Δεν είμαστε το ίδιο... πεινασμένοι μετά από μία νίκη»

Παπανικολάου: «Δεν είμαστε το ίδιο... πεινασμένοι μετά από μία νίκη»
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 22:11
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Αρκετά και ενδιαφέροντα είπε ο Κώστας Παπανικολάου, μετά τη λήξη του ματς στην Αγία Πετρούπολη και την ήττα από τη Ζενίτ.

«Όλη η ομάδα κερδίζει ή χάνει, δεν έχει σημασία η ατομική απόδοση. Στο προηγούμενο παιχνίδι κερδίσαμε. Είναι ομαδική προσπάθεια. Γι' άλλη μία φορά δεχόμαστε 90 πόντους, γι΄ άλλη μία φορά δεν μπορούμε να κερδίσουμε δεύτερο σερί ματς.

Αυτό μας στεναχωρεί και μας εκνευρίζει. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, δεν υπάρχει όμως λόγος να τις χρησιμοποιούμε. Το παρόν είναι παρόν. Πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι αυτό.

Η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Μετά από κάθε νίκη, χρειάζεται η ίδια προσήλωση και θέληση. Δεν παρουσιαζόμαστε το ίδιο "πεινασμένοι" μετά από μία νίκη. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό. Δεν σημαίνει να βάλει κάποιους 30 πόντους. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτά που ζητά η ομάδα, μία άμυνα, ένα ριμπάουντ, ένα λιθαράκι για να λέμε ότι δώσαμε το 100%. Το σουτ είναι θέμα ημέρας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στο πνευματικό κομμάτι. Δεν είναι όλα οι πόντοι, είναι άλλα μικρά πράγματα. Χάσαμε τα αμυντικά ριμπάουντ, τους δίναμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση για να σκοράρουν. Είναι δύσκολο ψυχολογικά να παίζεις δύο τρεις σερί άμυνες».

Σχετικά με την εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, ανέφερε: «Αυτός είναι ο Βασίλης. Δεν είναι κάτι διαφορετικό για εμάς. Δεν δέχεται να χάνει, παλεύει πάντα μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Διαβάστε επίσης

«Έφυγε» ο Αντώνης Νταής...

«Έφυγε» ο Αντώνης Νταής...

Σοκ και θλίψη... Ο βοηθός μάνταζερ του μπασκετικού Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή, στον ύπνο του, σε ηλικια 56 ετών, λόγω καρδιακών προβλημάτων...

Ολυμπιακός: Σκόραραν μόνο πέντε παίκτες! (photo)

Ολυμπιακός: Σκόραραν μόνο πέντε παίκτες! (photo)

Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο, πως ο Ολυμπιακός δεν πήρε βοήθεια στην επίθεση από πέντε παίκτες του. Το ίσως πιο σημαντικό είναι πως πολλοί ήταν ζημιογόνοι για την ομάδα και στους υπόλοιπους τομείς του ματς.

Μπαρτζώκας: «Λάθη, ριμπάουντ και λίγοι παίκτες σε συνεισφορά»

Μπαρτζώκας: «Λάθη, ριμπάουντ και λίγοι παίκτες σε συνεισφορά»

Στα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ της ομάδας του, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στην Αγία Πετρούπολη με τη Ζενίτ, αλλά και στους λίγους παίκτες που προσέφεραν είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση.