Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μπλατ: «Έτσι έζησε τη ζωή του ο Κόμπι...»

Μπλατ: «Έτσι έζησε τη ζωή του ο Κόμπι...»
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 - 10:48

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ. Το ίδιο και στον Ντέιβιντ Μπλατ. Με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, μάλιστα, να μοιράζεται μία δική του στιγμή με τον «Black Mamba».

Συγκεκριμενα, ο Μπλατ είπε: «Θα μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία, ενδεικτική του πώς γνώρισα τον Κόμπι Μπράιαντ. Ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, στο Πεκίνο, πριν από το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Κόμπι με τις ΗΠΑ. Έφτασα εκεί με την εθνική της Ρωσίας που προπονούσα τότε και θυμάμαι, ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ λόγω της διαφοράς ώρας...

Πήγα, λοιπόν, στο γυμναστήριο στις 6 το πρωί για να γυμναστώ λίγο, αφού ούτως ή άλλως δεν μπορούσα ούτως ή άλλως να κοιμηθώ και εκεί βλέπω τον Κόμπι Μπράιαντ να σηκώνει βάρη. Εκεί τα είπαμε λίγο, όπως ήταν λογικό, άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που είχε μεγάλο σεβασμό για τους προπονητές, ειδικά για αυτούς της Ευρώπης!

Είχε, άλλωστε, μεγάλο ευρωπαϊκό παρελθόν, καθώς είχε ζήσει σε μικρή ηλικία στην Ιταλία. Είχαμε μία υπέροχη συζήτηση. Εγώ, λοιπόν, του είπα: Εντάξει, εγώ είμαι εδώ γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ, εσύ τι κάνεις εδώ; Και μου είπε, κόουτς αυτή είναι η καθημερινότητά μου. Αυτό είναι που κάνω, αυτός είμαι...

Ποτέ δεν το ξεχνάω αυτό. Προφανώς, όταν τον είδα μετά στο NBA το θυμήθηκα. Αυτού του είδους η νοοτροπία και η συμπεριφορά, όχι μόνο ως παίκτης αλλά και με όλα αυτά που έκανε, με τη δέσμευση, την αφοσίωση, την ενέργεια, την επιθυμία του να γίνει ο καλύτερος που μπορούσε να γίνει, βοηθώντας και άλλους να το κάνουν. Είμαστε αυτό που κάνουμε. Έτσι έζησε τη ζωή του ο Κομπι».

Διαβάστε επίσης