Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε το καθήκον του...

Έκανε το καθήκον του...
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 23:05
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 80-70 της Μπασκόνια και πήγε στο 9-13 στην Ευρωλίγκα, με τον Ρούμπιτ να «λάμπει», τον Έλις να είναι θετικότατος στο ντεμπούτο του και τον Χαραλαμπόπουλο να… τρομάζει κόσμο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, έκαναν αυτά που ήταν απαραίτητα, με τον Ρούμπιτ να είναι ο πολυτιμότερος, ο Σπανούλης να συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς και ο Έλις να κλέβει τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του. Τρόμαξε το ΣΕΦ ο Χαραλαμπόπουλος που του γύρισε το πόδι.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Ολυμπιακός ήταν ελαφρώς καλύτερος σε όλους τους τομείς από την «κακή» Μπασκόνια.

MVP: Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στους Σπανούλη, Έλις, Μιλουτίνοφ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 22 ασίστ και 11 λάθη ο Ολυμπιακός

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Οι Κόνιαρης και Παπανικολάου

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Βιλντόζα, Χένρι, Γκαρίνο και Γκρέιντζερ για την Μπασκόνια. Ο Πρίντεζης είχε θλάση στα πλευρά.

Η ανάλυση του αγώνα…

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να εξαντλεί τα 24΄΄ της επίθεσης και την Μπασκόνια να κάνει παράβαση 8΄΄ τιμώντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο τον τεράστιο Κόμπι Μπράιαντ. Στα του αγώνα, ο Ρούμπιτ ξεκίνησε δυνατά και έκανε το 4-0, με τον Πρίντεζη να έχει θλάση στα πλευρά, ενώ Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ ανέβασαν σε 10-5 το σκορ. Η Μπασκόνια πλησίασε με δύο τρίποντα, αλλά Μιλουτίνοφ και Σπανούλης (με τρίποντα) κράτησαν αποστάσεις. Οι Βάσκοι είχαν ξεκινήσει να παίρνουν ριμπάουντ και να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους, ο Σενγκέλια έκανε ζημιά ακόμα και με τον Μιλουτίνοφ στη πλάτη, ενώ όποτε μπορούσε έβγαινε στο τρανζίσιον, για το 17-16, ενώ δεν άργησε με τον Πολονάρα να περάσει μπροστά (20-21) με 3/8 τρίποντα. Ο Βεζένκοφ πέτυχε τρίποντο και έδωσαν στον Μιλουτίνοφ φάουλ για το 25-21, αλλά ο Κρίστοφ με τρίποντο στη λήξη έκανε το 25-24 του 1ου δεκαλέπτου.

Χαραλαμπόπουλος (με τρίποντο) και Βεζένκοφ στον αιφνιδιασμό, ανέβασαν σε 30-24 στο 2ο δεκάλεπτο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κόλλησαν στη συνέχεια, δεν είχαν καλές επιλογές και η Μπασκόνια με 6-0 σερί έφερε το ματς στα ίσα. Σπανούλης και Στάουσκας ευστόχησαν από μακριά, και ο Έλις – στο ντεμπούτο του- έκανε με βολές το 40-37. Ο Σπανούλης ήταν αυτός που «ανέβασε» και πάλι, από τα 6.75μ. (4/4 είχε και ο Ολυμπιακός 6/12), για το 43-37, την ώρα που η Μπασκόνια ήταν άστοχη από μακριά (5/14). Το 2ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 43-37 (18-13 επιμέρους).

Η Μπασκόνια μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο με τρίποντο του Σενγκέλια αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα7-0, με τους Ρούμπιτ, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου, για το 50-40. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, και οι Μπόλντγουιν (με κάρφωμα), Μιλουτίνοφ (πολύ ξύλο με τον Έρικ) αλλά και Ρούμπιτ από μακριά ανέβασαν στους 10 τη διαφορά (57-47), ωστόσο η Μπασκόνια με τους Σιλντς και Στάουσκας μείωσε και πάλι. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 59-51 (16-14 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο 4ο δεκάλεπτο ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό πόντων (64-54), με τους Ρότσεστι και Πολ, αλλά στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Χαραλαμπόπουλου (πολύ βαρύ διάστρεμμα) που έκλεψε, πήγε να φύγει στον αιφνιδιασμό και γύρισε το πόδι του. Ο Ρότσεστι δημιουργικά ήταν καλός, (όχι εκτελεστικά) και ο Έλις είχε καλά τελειώματα, ενώ ο Ρούμπιτ ήταν σταθερός και θετοκότατος.με γκολ φάουλ έκανε το 69-55 ενώ ο Έλις το 71-60. Η Μπασκόνια προσπάθησε να μπει στο ματς, με τους Τζάνινγκ και Πολονάρα, αλλά ο Ρούμπιτ με τρίποντο (19 πόντους και 2/3 τρίποντα) και ο Σπανούλης με ντράιβ έκαναν το 78-66, με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει. Τελικό σκορ 80-70 (21-19 επιμέρους), με τον Έλις να καρφώνει δυνατά.

Τα Δεκάλεπτα: 25-24, 43-37, 59-51, 80-70.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έκανε το καθήκον του...
Έκανε το καθήκον του...

Διαβάστε επίσης

Τραυματίστηκε ο Χαραλαμπόπουλος...

Τραυματίστηκε ο Χαραλαμπόπουλος...

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, του Ολυμπιακός-Μπασκόνια στο ΣΕΦ, ο Χαραλαμπόπουλος υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε για τα αποδυτήρια...