Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Πάμε για την 2η συνεχόμενη νίκη»

Μπαρτζώκας: «Πάμε για την 2η συνεχόμενη νίκη»
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 23:46
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη (80-70) επί της Μπασκόνια, για τους τραυματίες Πρίντεζη και Χαραλαμπόπουλο, την προσθήκη του Έλις, αλλά και την πολυσυζητημένη άμυνα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Αρχικά, ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε: «Το παιχνίδι πήγε όπως το περιμέναμε, η Μπασκόνια, είναι μία ομάδα με μέγεθος, με ψηλούς, αλλά έχει πρόβλημα στην περιφέρεια. Θέλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μας, γιατί είμαστε στον μέσο όρο στα τελευταία 4 παιχνίδια με 21 ασίστ περίπου στον μέσο όρο. Ήμασταν κάπου στο τέλος. Αυτό σημαίνει προσπαθούμε να παίζουμε μαζί, να μην είμαστε εγωιστές και να παίζουμε ομαδικά. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στην Ευρωλίγκα, όπως είδατε και στα άλλα αποτελέσματα. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, δεν μπορείς να υποτιμάς καμία ομάδα. Ελπίζουμε να πετύχουμε και 2η συνεχόμενη νίκη».

Στη συνέχει, ανέφερε στα ελληνικά: «Για όλους μας συναισθηματικά ήταν πολύ δύσκολη ομάδα γιατί χάσαμε τον Νταή. Ήταν ο παλαιότερος από τους εργαζόμενους εδώ. Στην καθημερινότητά μας είχε μεγάλη συμμετοχή. Ήταν μεγάλη απώλεια για μας. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στη μνήμη του. δεν είναι τίποτα φυσικά αυτό. Ο Αντώνης ήταν σημαντικός άνθρωπος για τον Ολυμπιακό».

Για τους τραυματίες Πρίντεζη και Χαραλαμπόπουλο, υπογράμμισε πως «ο Πρίντεζης τραυματίστηκε στα πλευρά πριν τρεις προπονήσεις. Έκανε συντηρητικά τις δύο τελευταίες. Δεν μπορούσε να παίξει με ένεση. Είναι τραυματισμός που δεν μπορεί να γίνει χειρότερος. Έχει να κάνει με πόνο. Για τον Βασίλη, το διάστρεμμα φαίνεται να δείχνει βαρύ αν και δεν μπορείς να κάνεις διάγνωση βράδυ σε διάστρεμμα αλλά το πρωί. Είμαι χαρούμενος και γι αυτόν και τον Οκτάβιους (Έλις) για την προσπάθειά τους. Ελπίζουμε ο Βασίλης να μην χάσει πολλές μέρες».

Σε ερώτηση κατά πόσο βοηθά η προηγούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία του Έλις απάντησε: «Χωρίς αμφιβολία για κάποιον που δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη είναι μεγάλο θέμα η προσαρμογή. Είχα παίκτες στο παρελθόν που δεν είχαν την εμπειρία και μας έπαιρνε 2-3 μήνες μέχρι να καταλάβουν τη σκληράδα της λίγκας. Από εκεί και πέρα πολλές φορές παίρνεις έναν παίκτη και είναι και στα δικά του χέρια το τι θα γίνει. Δεν είχα το παραμικρό προβληματισμό μέσα μου όσο ήταν στο παιχνίδι. Μου έδινε την αίσθηση πως μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη και αυτό είναι σημαντικό».

Για την άμυνα της ομάδας, είπε: «Για να φτιάξεις μια καλή άμυνα πρέπει να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά, αλλά να υπογράψεις και τους παίκτες που μπορούν να παίξουν άμυνα. Έχουμε παίκτες με επιθετικό ταλέντο αλλά όχι αμυντικούς. Με σεβασμό στις επιλογές που έκαναν οι προηγούμενοι προπονητές δεν έχουμε τους παίκτες που είναι defensive stoppers και rim protector. Η προσθήκη του Έλις θα μας δώσει κάτι στην άμυνα. Προσπαθούμε να το φτιάξουμε από μέσα με δουλειά. Είναι ένα εμφανές θέμα. Και στην Αγία Πετρούπολη δεχτήκαμε πολλούς πόντους».

Διαβάστε επίσης