Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λάρκιν-Ολυμπιακός σημειώσατε… άσος

Λάρκιν-Ολυμπιακός σημειώσατε… άσος
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020 - 21:22

Που να τον σταματήσεις. Που να τον περιορίσεις. Ο Λάρκιν έκανε πράγματα και θαύματα, εις βάρος του Ολυμπιακού και η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν κατάφερε να μείνει όρθια στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Εφές. Γνώρισε την ήττα με 91-79, έκανε έναν βήμα πίσω στην προσπάθεια για τα πλέι οφ, αλλά δεν τα παρατάει…

Πολύ καλός ο Μπάικς, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, αλλά δεν… έφτασε. Προσπάθησε ο Βεζένκοφ, ο Πολ, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της τουρκικής ομάδας, η οποία είχε, πέραν του… διαστημικού Λάρκιν, τρομερές λύσεις, από τον πάγκο και σε όλες τις θέσεις, έκανε αλλαγές, που κρατούσαν το επίπεδο ίδιο!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς με δύο σερί τρίποντα του Κώστα Παπανικολάου βρέθηκε στο +8 (5-13). Η εικόνα, ωστόσο, της αναμέτρησης άλλαξε άρδην όταν ο Σέιν Λάρκιν ανέλαβε δράση. Ο Αμερικανός γκαρντ "χτύπησε" από την περιφέρεια, παράλληλα τροφοδότησε τον Πλάις στην ρακέτα και συνέβαλε τα μέγιστα στο 24-6 επί μέρους σκορ της τουρκικής ομάδας, χάρη στο οποίο πήρε μια διαφορά 10π. (29-19).

Τα πολλά (και σε αρκετές περιπτώσεις αβίαστα) λάθη των "ερυθρολεύκων" επέτρεψαν στην Έφες να διατηρήσει σταθερά τον απόλυτο έλεγχο (51-36 στο 17'). Στο τελευταίο δίλεπτο, ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν... σφυγμό και παρά τις πολλές χαμένες βολές (είχαν 6/12 στο α' μέρος) μείωσαν σε 51-41 στο 20'.

Στην επανάληψη ο Λάρκιν συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο, δίνοντας στους γηπεδούχους αέρα 19π. (72-53) στο 29'. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν εγκατέλειψαν τη μάχη... Πίεσαν στην άμυνα και με επιθετικούς οδηγούς τους Γουέιντ Μπόλντγουίν και Σάσα Βεζένκοφ μείωσαν στους 8π. (74-66). Ο Σέιν Λάρκιν, ωστόσο, άνοιξε και πάλι πυρ απο την περιφέρεια και "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση νίκη για λογαριασμό της Εφές.

Δεκάλεπτα: 29-24, 51-41, 72-55, 91-79

Διαβάστε επίσης