Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Οι Αγγελόπουλοι έχουν βάλει 250 εκατομμύρια!»

Μπαρτζώκας: «Οι Αγγελόπουλοι έχουν βάλει 250 εκατομμύρια!»
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 - 22:23

Μεγάλη συνέντευξη στο «Eurohoops» παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Ο προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού μίλησε για... όλους και για... όλα! Για την πρώτη του θητεία στο Λιμάνι, τα ευρωπαϊκά, τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, την επόμενη χρονιά, τον κορονοϊό και όχι μόνο...

Αρχικά, για τον κορονοϊό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Επειδή είμαι και μεγαλύτερος, όσες φορές θυμάμαι να πλήγεται η Ελλάδα από κάτι, όλοι έδειξαν πρωτοφανή αλληλεγγύη. Έχουμε δείξει πως έχουμε αρχές σαν λαός... Ίσως να αρχίσουμε να λειτουργούμε σαν τους άλλους Ευρωπαίους... Χειροκροτήσαμε και εμείς το ιατρικό προσωπικό. Τώρα πρέπει να μείνουμε μέσα για όσο χρειάζεται».

Για το πώς περνάει την ημέρα του στην καραντίνα, λόγω του ιού: «Αρχικά, το μόνο που κάνω είναι, να βγάζω βόλτα το σκύλο. Μια ώρα και... πίσω, χωρίς όμως να συναντούμε κανέναν. Προσπαθώ να πηγαίνω σε μέρη που δεν βλέπω άνθρωπο. Στην Ρωσία κοιτάνε μόνο κάτω, εδώ όμως είναι το ακριβώς αντίθετο. Βλέπω Netflix. Καμία επανάληψη αθλητικών γεγονότων ή και κανέναν παίκτη που μας ενδιαφέρει. Μιλάω με τους συνεργάτες μου πολύ πάνω σε αυτό».

Για τον Ολυμπιακό το 2012: «Στο επίπεδο της Ευρωλίγκας ξέρετε όλοι πόσο σε κρίση και κριτική είσαι κάθε μέρα. Μετά από κάθε παιχνίδι Ευρωλίγκας, εδώ υπάρχουν αναλυτές, δημοσιογράφοι, γνώστες, οι οποίοι πρέπει να γράψουν ένα μεγάλο θέμα. Σαν Έλληνας, στην προηγούμενη θητεία μου, τα διάβαζα όλα αυτά και επηρεάστηκα. Αυτή την στιγμή, πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως, φυσικά, είμαι άλλος άνθρωπος... Έχει αλλάξει ο οργανισμός του Ολυμπιακού. Είναι πολύ καλύτερος...

Δεν έπαυα να είμαι εκείνος που διαδέχθηκα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς! Δεν υπήρχε κάποιος που να μην με έχει στο στόχαστρο. Αυτή η δουλειά, τότε, ήταν πολύ πιο δύσκολη, γιατί δεχόμουν άδικη κριτική. Ακόμα και όταν πήραμε την Ευρωλίγκα, παίζοντας κατ' εμέ μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πρωταθλητής... Αντίθετα είναι εκτός οκτάδας... Ήρθα σε μια δύσκολη κατάσταση και όλοι είναι έτοιμοι να το αποδεχθούν. Με τους προέδρους, είχα πάντα τρομερές σχέσεις εμπιστοσύνης...».

Για το πώς αποδέχθηκε την πρόταση των Πειραιωτών: «Τα Χριστούγεννα ήρθα διακοπές και με πήρε τηλέφωνο ο Σκινδήλιας και μετά, μίλησα με τους προέδρους... Ήμουν αρνητικός στην πρώτη κουβέντα. Ρώτησα για το κίνητρό τους και με επιβεβαίωσαν πως είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Για αυτό είπα ότι είναι επαγγελματική απόφαση. Μου παρουσίασαν ένα πλάνο. Έτσι πείστηκα!».

Για το αν μίλησε με την ομάδα, μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ: «Δεν μίλησα με τον Ολυμπιακό, όταν έφυγε ο Μπλατ. Ήμουν στην Βοστώνη, μάλιστα, και διάβαζα πως έχω ραντεβού την Παρασκευή και... γέλαγα. Ούτε είχα πρόταση, ούτε αρνήθηκα κατι».

Για το επίπεδο του Θρύλου, τώρα: «Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή στο επίπεδο δουλειάς που παρέχει σε έναν προπονητή είναι εκπληκτικος! Πιστεύω, πως μπορεί να είναι και στο Top-3 της Ευρώπης! Ό,τι ζήτησα σε επίπεδο εξοπλισμού, το είχα. Ό,τι εισήγηση έκανα, η ομάδα τον έκανε πράξη. Ενθουσιαστήκαμε με την υποστήριξη που είχαμε».

Για την υπέρβαση των «ερυθρόλευκων» το 2012-13: «Ο Ολυμπιακός με 6μισι εκατομμύρια πήρε δύο σερί Ευρωλίγκες... Δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος χαρούμενος με αυτό. Ο Ολυμπιακός χάλασε την αγορά τότε. Την επόμενη σεζόν, παίξαμε πλέι οφ με την Ρεάλ, σε μια περίοδο που ήταν πολύ καλύτερη από ότι είναι τώρα, στο πέμπτο ματς παίξαμε στη Μαδρίτη και χάσαμε. Μου είπε ο Γιώργος ότι πήγε στους δημοσιογράφους, γιατί το κλίμα ήταν περίεργο. Χάσαμε πολλούς παίκτες που δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε και χάσαμε και τον Λο με τραυματισμό. Χάσαμε δηλαδή τους δυο καλύτερους ξένους... Πήγαμε πλέι οφ βέβαια, Τότε, το πήρε η Μακάμπι, κάνοντας ρεκόρ στον ημιτελικό. Αν περνούσαμε, θα ήμασταν και φαβορί. Φανταστείτε να είχε πάρει η ομάδα τρίτο σερί τρόπαιο».

Για το φετινό μπάτζετ του Ολυμπιακού: «Με το μπάτζετ που έχουμε τώρα, το φετινό, είμαι πεπεισμένος, πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιάξει μία εξαιρετική ομάδα του χρόνου. Δεν θεωρώ πως θα πρέπει να δαπανήσουμε πάρα πολλά λεφτά για να φτιάξουμε καλή ομάδα. Με σωστές κινήσεις, μπορούμε να φτιάξουμε μία καλή ομάδα για του χρόνου. Το πιστεύω αυτό. Δεν είναι ότι δεν έχουν δώσει χρήματα οι πρόεδροι. Οι άνθρωποι έχουν δώσει περίπου 250 εκατομμύρια!

Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι τέλος για να πάρουμε την πρόκριση στους οκτώ. Έχουμε τις ικανότητες και τα παιχνίδια για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε, απλά, ορισμένες μεγάλες νίκες...

Έχουμε την ατυχία με τον Μιλουτίνοφ, αντιμετωπίσαμε και άλλους τραυματισμούς, αλλά είδατε πως τα καταφέραμε κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Βιλερμπάν, κατεβαίνοντας με παιδιά, ουσιαστικά. Πιστεύω, πως η ομάδα πως από την στιγμή που ήρθαν οι Έλις, ΜακΚίσικ και Μπάικς, θα τα πάμε καλύτερα. Έχουμε δείξει ήδη βελτίωση και ανταγωνιστικότητα. Έχουμε φτιάξει και την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ας μην ξεχνάμε, φυσικά, πως λείπει και ο Σπανούλης, που είναι απουσία για εμάς... Αν η απόφαση είναι να μην συνεχιστεί η χρονιά, θα στεναχωρηθούμε, αλλά θα το σεβαστούμε».

Διαβάστε επίσης