Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήρθε, τα έκανε άνω-κάτω, έφυγε…

Ήρθε, τα έκανε άνω-κάτω, έφυγε…
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 - 14:03

Ούτε στα πιο άσχημα όνειρά τους, δεν το περίμεναν στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην ΕΟΚ, όλο αυτό που έχει γίνει με τον Ρικ Πιτίνο… Ο Αμερικανός… Μεσσίας του ελληνικού μπάσκετ, εκείνος που αρχικά θα έσωζε την εθνική, στη συνέχεια τον ΠΑΟ (ή μήπως ανάποδα…;) και εντέλει, όλο το… άθλημα στη χώρα μας, έφυγε με ένα σωρό κείμενα εναντίον του, αλλά με μία… όμορφη ανακοίνωση.

Πριν από αρκετό καιρό, ο Πιτίνο επέστρεψε στην Ελλάδα, για την Ελλάδα. Δήλωνε ένας από εμάς, μαχητής, Σπαρτιάτης, Αθηναίος… κάτι τέλος πάντων, από αρχαίο πολεμιστή. Από τα «δεν θα προπονήσω ομάδα», ως προπονητής της Εθνικής, στις ανακοινώσεις από τον ΠΑΟ και το… ντερλίριο στις τάξεις των οπαδών του «εξασφύριχτρου» για τον αγαπημένο τους προπονητή.

Λίγο καιρό μετά, τα πρώτα σύννεφα. Οι ήττες, οι κυρώσεις, ο Πιτίνο στη μέση, το κολλεγιακό μπάσκετ, η υπόθεση στα δικαστήρια… Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους, για να αρχίσει, κάποια στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση. Και ο… Μεσσίας Πιτίνο, να γίνει… στόχος. Σας τα ξαναείπαμε… Αυξάνονταν και πλήθαιναν, το τελευταίο διάστημα, τα κείμενα εις βάρος του Αμερικανού, εκείνα που αναδείκνυαν τα λάθη και τα… στραβά του. Ήρθε και η «φάπα» από τον Θρύλο στο ΣΕΦ και… έδεσε το γλυκό.

Πως αλλάζουν τα πράγματα… Πως αλλάζουν οι καταστάσεις… Πως η έπαρση και η αίσθηση του… «γενικού κουμάντου» στα… πάντα, μπορεί να γυρίσει… μπούμερανγκ…

Διαβάστε επίσης