Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν σήμερα η «φάπα» στο Τελ Αβίβ! (videos, photos)

Σαν σήμερα η «φάπα» στο Τελ Αβίβ! (videos, photos)
Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 - 10:44

Ιστορική και η σημερινή ημερομηνία, για τον Ολυμπιακό! Δεν περνάει μέρα που να μην έχουμε κάτι υπέροχο και ερυθρόλευκο να θυμόμαστε και να παίρνουμε ως παράδειγμα, για τα καλύτερα που θα έρθουν! Σαν σήμερα, λοιπόν, πίσω στο μακρινό 1994, ο Ολυμπιακός πάτησε στον ημιτελικό του Final 4 του Τελ Αβίβ, τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό! Ήταν, μάλιστα, αυτή η «φάπα» προς τον ΠΑΟ, η πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθούσαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού, πλέον, οι δύο ομάδες μετρούν 17 ματς μεταξύ τους…

Με Πάσπαλι, Τάρπλεϊ, Φασούλα και Σιγάλα να… οργιάζουν και παρά την απουσία του Τάρλατς, από την αρχή της σεζόν σχεδόν, ο Θρύλος έκανε ένα ρεκόρ 11-3 στην πρώτη φάση και απέκλεισε την Μπολόνια στα προημιτελικά! Παρότι έχασε το πρώτο ματς (77-64) εκμεταλλεύτηκε την έδρα και σφράγισε το εισιτήριο για το πρώτο Final 4 της ιστορίας του νικώντας δύο φορές στο Φάληρο (89-69 και 65-62).

Κάπως έτσι ο Θρύλος έφτασε απέναντι στον ΠΑΟ, στον ημιτελικό. Οι πράσινοι μπήκαν πιο καλά στο ματς και στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ, αν και όχι μακριά. Παίζοντας έξυπνα, αδρανοποίησαν τον Βράνκοβιτς με 3 φάουλ νωρίς και ο Σιγάλας, παίζοντας άμυνα σεμιναριακού επιπέδου, κράτησε τον Γκάλη στους 8 πόντους και 2 ασίστ μόνο. Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα μεγάλο σερί 15-0 στο δεύτερο ημίχρονο ξέφυγαν με 55-41. Είχαν σε μεγάλο βράδυ τους Πάσπαλι και Τάρπλεϊ και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 77-72!

Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Πάσπαλι 22, Τάρπλεϊ 21, Σιγάλας 15, Φασούλας 13, Τόμιτς 6, Μπακατσιάς, Σταμάτης, Νάκιτς, Τάρλατς, Καμπούρης.
Παναθηναϊκός (Πολίτης): Βολκόφ 32, Βράνκοβιτς 11, Γκάλης 8, Παταβούκας 7, Μυριούνης 6, Γεωργικόπουλος 3, Οικονόμου 3, Αλβέρτης 2.

Στατιστικά:

Διαβάστε επίσης