Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σπανούλης στα ΝΕΑ: «Είχαμε κότσια!»

Σπανούλης στα ΝΕΑ: «Είχαμε κότσια!»
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 - 12:36

Είναι ο απόλυτος ηγέτης του μπασκετικού Ολυμπιακού. Το Α και το Ω και ο G.O.A.T. και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει! Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί την επιτομή του ηγέτη και μιλώντας στα ΝΕΑ, στάθηκε στην τεράστια επιτυχία της κατάκτησης της Ευρωλίγκας, στην Πόλη το 2012, αλλά και το back to back.

«Εγώ έχω έξι παιδιά και τα αγαπώ όλα το ίδιο. Δεν βάζω κανένα πιο πάνω από τα υπόλοιπα και το ίδιο ισχύει με τις δύο μαζεμένες κούπες που σήκωσα τέτοιες μέρες σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο. Το συναίσθημα εκείνης της στιγμής πάνω στο βάθρο και με το τρόπαιο στα χέρια είναι συγκλονιστικό. Σκέτη ανατριχίλα», ανέφερε αρχικά ο Σπανούλης, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε την μεγάλη ανατροπή που έκανε ο Ολυμπιακός στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, που διεξήθχη σαν σήμερα (13/5) πριν οκτώ χρόνια:

«Ήμασταν εθισμένοι στις ανατροπές, αποτελούσαν βασικό συστατικό του DNA μας. Διαθέταμε τα κότσια, την μπασκετοσύνη και την αύρα και μπορούσαμε να γυρίσουμε οποιοδήποτε ματς. Είχαμε φιλτράρει την ομάδα και τους εαυτούς μας σε αυτή την διαδικασία της ανασυγκρότησης και της αντίδρασης στη διάρκεια ενός αγώνα.

Μέσα στη σεζόν υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις στις καταστάσεις και στα συναισθήματα. Είχαμε περάσει χαρές, λύπες, αγκαλίες, μαλώματα και ήμασταν ψημένοι σε όλες τις καταστάσεις. Ό,τι και αν συνέβαινε, δεν μας έπαιρνε από κάτω και αυτός ο αδάμαστος χαρακτήρας έγινε το υλικό για να χτιστεί το μεγαλείο της ομάδας».

Τέλος, μιλώντας για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, είπε: «Μείναμε ψύχραιμοι, είχαμε άγνοια κινδύνου και έγινε ό,τι έγινε. Ο Ντούντα ήταν μανούλα σε αυτά τα τρικ, στα κόλπα, στο πως θα σου πειράξει το μυαλό και θα σου δώσει επιπλέον κίνητρο».

Διαβάστε επίσης