Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιωνικός: Πρόταση για Ολυμπιακό στην Α1

Ιωνικός: Πρόταση για Ολυμπιακό στην Α1
Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 - 11:25

Πάει ένας χρόνος, που το «μέχρι τέλους» είναι σε ισχύ. Ο Ολυμπιακός, στο μπάσκετ, γύρισε την πλάτη του στο κατεστημένο και αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματά του, την ενέργειά του και όλη του την αξία, ως Σύλλογος, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπου υπάρχει ισονομία και, προφανώς, αξιοκρατία. Ένα χρόνο μετά, οι εξελίξεις στην Α1, η ετσιθελική απονομή πρωταθλήματος στον ΠΑΟ και σωτηρία ΠΑΟΚ-Άρη, απέδειξαν ότι ο Ολυμπιακός έκανε καλά που κράτησε τις αποστάσεις του, από όλο αυτό.

Σε ό,τι αφορά τη σεζόν 2020-21, τώρα, ο Ιωνικός ήρθε να καταθέσει μία σειρά από προτάσεις, για το πως μπορεί το προϊόν να βελτιωθεί και μέσα σε αυτές είναι και επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1. Οι Νικαιώτες τονίζουν ότι το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό και πως τόσο οι «ερυθρόλευκοι», όσο και οι «πράσινοι», με τους οποίους υπάρχει η μεγάλη αντιπαλότητα, χρειάζονται το ελληνικό μπάσκετ. Το δεύτερο σκέλος δεν αποδεικνύεται και πολύ, για τον Ολυμπιακό τουλάχιστον, αφού οι Πειραιώτες κρατάνε τις αποστάσεις του από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ και μόνο ζημιωμένοι δεν έχουν βγει.

Αναλυτικά η πρόταση του Ιωνικού Νικαίας, για το θέμα του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός

Ανάγκη προσέγγισης Ολυμπιακού με στόχο την συμμετοχή της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα. Η Basket League έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκο και αντίστοιχα και οι δυο τους έχουν ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να πειστούν και οι δύο ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του αθλήματος και μέσα από αυτό να κερδίσουν και οι ίδιες.

Απαραίτητη η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων και θεσμικού πλαισίου, με αποφάσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την Α2 και του ΕΣΑΚΕ για τον τρόπο διξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος,ώστε να βρεθεί τρόπος να συμμετέχει ο Ολυμπιακός στην Basket League. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το τι ζητάει ο καθένας για να λυθεί το πρόβλημα.

Συνεργασία ΓΓΑ, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, ΚΑΕ, παικτών, προπονητών, διαιτητών, χορηγών

Η συνεργασία όλων των φορέων που σχετίζονται με το μπάσκετ θεωρείται απαραίτητη για την βελτίωση της εικόνας του αθλήματος.

Διαβάστε επίσης