Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σύμφωνοι, μοναδικό φαινόμενο, παγκοσμίως, ο... φάρος!

Σύμφωνοι, μοναδικό φαινόμενο, παγκοσμίως, ο... φάρος!
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 - 10:40

Πόσες και πόσες συζητήσεις έχουν γίνει, από την ημέρα κατά την οποία ο Θρύλος αποφάσισε να χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι και να πει «ως εδώ!»… Να πει «αρκετά» και να γυρίσει την πλάτη του στον… φάρο του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος έχει ρίξει το άθλημα στα βάθη του πηγαδιού… Την αίγλη του, την αξιοπιστία του, την εθνική ομάδα σε αβεβαιότητα, με κινήσεις δίχως λογική… Με πυρά από παντού, σχεδόν από όλους… Σχεδόν, αφού, όπως όλα τα… συστήματα (όπως και εκείνο της… εξυγίανσης), έτσι και εκείνο στο ελληνικό μπάσκετ, έχει τους… ευνοημένους του.

Μιλώντας στα ΝΕΑ, λοιπόν, ο Τζόρντι Μπερτομέου στάθηκε και στην απόφαση του Ολυμπιακού, να γυρίσει την πλάτη του στον… φάρο. «Όλοι γνωρίζουμε τους λόγους της απόφασης του Ολυμπιακού και δεν θα πρέπει αυτή η επιλογή να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα ή επιχείρημα. Πρόκειται για μία μοναδική περίπτωση που δεν προεκτείνεται σε άλλες ομάδες ή χώρες», είπε ο εκτελεστικό διευθυντής της Ευρωλίγκας. Συμφωνούμε μαζί μου. Ο… φάρος είναι… αποκλειστικότητα της Ελλάδας. Μόνο εδώ… ευδοκιμεί. Και μόνο εδώ ήταν αναγκαίο μία ομάδα επιτυχημένη, υγιής, με τίτλους και τόσο κόσμο πίσω της, να γυρίσει την πλάτη σε ένα κατεστημένο, το οποίο ώθησε το άθλημα στο… χείλος του γκρεμού.

Όσο για το αν ο εξασφύριχτρος αποφασίσει, εντέλει να… αφήσει την Ευρωλίγκα και να πάει… αλλού; «Ανάλογο θέμα από φήμες είχε δημιουργηθεί και στο παρελθόν, αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή και επίσημη ανακοίνωση από τον σύλλογο. Οι ομάδες γνωρίζουν πως βρίσκονται στην ελίτ του μπάσκετ και το μέλλον του εκτός Ευρωλίγκας δεν θα είναι λαμπρό», είπε ο Μπερτομέου…

Διαβάστε επίσης