Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπούμπουρας: «Πλήγμα για όλους η απουσία του Ολυμπιακού»

Μπούμπουρας: «Πλήγμα για όλους η απουσία του Ολυμπιακού»
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 - 16:31

Πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ και για όλους, χαρακτήρισε ο Σπύρος Μπούμπουρας την απουσία του Ολυμπιακού από την Α1. Ο ίδιος και η οικογένειά του ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον Ήφαιστο Λήμνου. Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το άθλημα χάνει, από την απουσία του Ολυμπιακού, από την κορυφαία κατηγορία.

Για την ευθύνη των ομάδων με το περυσινό 13-1

«Ο ΕΣΑΚΕ αποτελείται από 14 ομάδες. Όλοι έχουμε ευθύνη και στα θετικά και στα αρνητικά. Αυτό που συνέβη πέρυσι με τον Ολυμπιακό, το περιβόητο 13-1 που ακούμε συνέχεια, τότε μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σε συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός είχε προτείνει την άμεση κι οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, με σκοπό να συζητήσουμε αλλαγές στο πρωτάθλημα και κυρίως στο χώρο της διαιτησίας. Τότε σαν ομάδες είπαμε ότι πρέπει να αποφύγουμε τη βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί θα έχουμε τεράστιες απώλειες από τους χορηγούς μας, κάτι που αποδείχθηκε φέτος με τη διακοπή λόγω κορωνοϊού.

Τα έσοδά μας ήταν 50% των κεντρικών εσόδων του ΕΣΑΚΕ, άρα σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολα θα ήταν αν διακοπεί με δική μας υπαιτιότητα. Ο Ολυμπιακός το ότι είναι στην Α2, είναι τεράστιο πλήγμα για όλες τις ομάδες. Δεν κάνει καλό σε κανέναν. Εμείς δε θέλαμε να είναι ο Ολυμπιακός φέτος εδώ; Οι επαρχιακές ομάδες αυτό θέλουν, τις μεγάλες ομάδες. Ξαφνικά βλέπαμε στην Λήμνο τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Ρικ Πιτίνο να κάνουν βόλτες στο νησί. Αν τους βλέπαμε παλιά, θα νομίζαμε ότι ήταν κάποιος που τους μοιάζει».

«Με τα πενιχρά έσοδα που έχουμε, ήδη ξεκινήσαμε 16 ομάδες. Γιατί η ΕΟΚ είπε ότι θα ανεβάσει δύο ομάδες κι εμείς δεν είχαμε δικαίωμα να πούμε όχι. Επίσης αποφασίσαμε να μην πέσει κανείς. Οπότε είπαμε να μην γίνεται αντικατάσταση, για να μην είμαστε 16. Αν η ΕΟΚ έβγαλε απόφαση να ανεβαίνουν μόνο οι δύο πρώτοι και κανείς άλλος, αυτό επηρεάζει πιο πολύ το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα τώρα στον Ολυμπιακό να ανέβει. Εγώ σαν Ήφαιστος δεν έχω ενημέρωση, αν ο ΕΣΑΚΕ έκανε συζήτηση με τον Ολυμπιακό, για το αν επιθυμεί να ανέβει».

Διαβάστε επίσης