Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πείτε μας ξανά για... ηχογραφημένα

Πείτε μας ξανά για... ηχογραφημένα
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 - 19:06

Όταν σέβεσαι εκτιμάς το άθλημα που υπηρετείς και όλες σου οι πρακτικές, οι κινήσεις και οι αποφάσεις είναι με γνώμονα αυτό και όχι μόνο το… «φαίνθεσαι», τότε ανταμείβεσαι. Ανταμείβεσαι με τίτλους, ανταμείβεσαι με καθιέρωση στη συνείδηση του κόσμου, ανταμείβεσαι με την παραδοχή, ακόμη και από αντιπάλους (δεν είναι πλειοψηφία δυστυχώς), της ανωτερότητάς σου και παραμένεις σταθερά στο κορυφαίο επίπεδο, στοχεύοντας διαρκώς πιο ψηλά! Ο Ολυμπιακός κάνει ολοένα και πιο μπασκετικές κινήσεις και αν στο παρελθόν έκανε και ορισμένα λάθη, έμαθε από αυτά. Ποιος δεν κάνει λάθη, άλλωστε;

Οι προπαγανδιστές έχουν προσπαθήσει με 1000 τρόπους να διαβάλουν τον (μπασκετικό) Ολυμπιακό. Όχι μόνο τον μπασκετικό, προφανώς, αλλά εδώ σε εκείνον αναφερόμαστε. 1000 τρόπους έχουν σκεφτεί. Με τίτλους, με άρθρα, με αναλύσεις, με προβολή της ειρωνείας των απέναντι, ως μεγάλη είδηση, ικανή να απασχολεί, κάθε φορά που συνέβαινε, τον κόσμο του αθλητισμού. Δεν πειράζει… Το κοινό κατανοεί και κρίνει. Κρίνει ποιος κινείται με γνώμονα την μπασκετική λογική και ποιος κινείται με γνώμονα το «φαίνεσθαι» και τις εντυπώσεις. Ποιος προσπαθεί να υπηρετεί το άθλημα και ποιος προσπαθεί να υπηρετεί μόνο τον εαυτό του και τα συμφέροντά του.

Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια. Δεν άλλαξε ποτέ αυτό. Ακόμη και στα δύσκολα. Σε τραυματισμούς. Σε παρεξηγήσεις. Σε αναστάτωση. Σε αμηχανία. Ήταν πάντα οικογένεια. Και έτσι έλυνε τα θέματά του. Ως οικογένεια. Με ομόνοια, αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό της μία πλευράς, προς την άλλη. Ξαναλέμε, λάθος θα κάνουν όλοι! Είναι αναπόφευκτο. Αλλά όταν η μπασκετική λογική είναι ο οδηγός σου, στο τέλος της μέρα θα βρεις τον σωστό δρόμο. Όπως ΠΑΝΤΑ τον βρίσκει ο Ολυμπιακός!

Πως το είπε ο Χρήστος Μπαφές, όταν ανακοινώθηκε η ανανέωση Πρίντεζη; Καθίστε αναπαυτικά…

Διαβάστε επίσης