Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χτίζεται ομάδα με λογική και υγεία»

«Χτίζεται ομάδα με λογική και υγεία»
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 19:59

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8 παραχώρησε ο Γιώργος Μπόγρης. Ο Έλληνας σέντερ, λοιπόν, μίλησε για την ομάδα που «χτίζει» ο Ολυμπιακός, τον Κώστα Σλούκα, τον Σάσα Βεζένκοβ και την πόρτα του Θρύλου που παραμένει ανοιχτή. Παράλληλα, ο άλλοτε παίκτης του Θρύλου αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΟΚ, εκφράζοντας άποψη υπέρ του Παναγιώτη Φασούλα.

Αναλυτικά:

Για τον Ολυμπιακό: «Στον Ολυμπιακό μετά από πολλά χρόνια χτίζεται μια ομάδα με λογική και υγεία. Θα έχει πολλές επιλογές στο ρόστερ του και σε όλες τις θέσεις. Θεωρώ ότι και του Βεζένκοφ θα λήξει θετικά. Γιατί ακόμα και η επιλογή του Γάλλου ήταν σα να του δείχνει ότι είσαι εσύ με τον Πρίντεζη και θα πάρω ένα παιδί που μπορεί να παίξει και στο πέντε. Είναι άλλο να έχεις συμπαίκτες με υψηλό επίπεδο. Γιατί πρέπει και αυτό να το διαχειρίζεσαι. Μου έλεγε παλιά ο Σπανούλης, ότι ο Χάινς τα άκουγε, αλλά δεν επηρεαζόταν. Ο Σλούκας όπου και να πάει θα αλλάξει τις ισορροπίες. Άρα περισσότερο και στον Ολυμπιακό. Και στα αποδυτήρια και στο ελληνικό στοιχείο και γενικότερα. Που έρχεται για να δείξει ότι τώρα είναι ηγέτης. Άρα η ομάδα είναι πολύ ωραία χτισμένη.

Το μόνο που θεωρώ ότι ίσως είναι αδυναμία, είναι το ένα ματς της βδομάδα με τόσο γεμάτο ρόστερ. Επειδή οι αθλητές δε σκέφτονται τα πράγματα όπως είναι, είναι μπούφοι και δε σκέφτονται σωστά. Αντί να σκεφτούν ότι είναι στον Ολυμπιακό, θέλουν να πάνε για παράδειγμα στη Μάλαγα, αντί να παίζουν ένα πεντάλεπτο. Κάνε βρε υπομονή και θα έρθει. Το ίδιο ισχύει και για τον Λαρεντζάκη. Στην ΑΕΚ είχε μάθει να έχει την μπάλα στα χέρια του και να κάνει 3-4 πράγματα. Στον Ολυμπιακό δεν είναι γι’ αυτό. Πρέπει να μπει να κάνει δυο άμυνες, να κάνει δυο φάουλ και να πάρει και το ελεύθερο τρίποντο. Να κάνει υπομονή και ο κόουτς θα σου ξαναδώσει την ευκαιρία. Και θα έρθουν τα καλύτερα. Ακόμη όμως και να μην έρθουν, έχεις την ευκαιρία να είσαι σε μια μεγάλη ομάδα. Να έχει τη σωστή νοοτροπία του ρολίστα. Θα έχεις αναμνήσεις με μεγάλες ομάδες, που με μέτριες δεν θα τις έχεις.

Οπότε αν μπορέσουν τα παιδιά να διαχειριστούν εγκεφαλικά το ένα ματς τη βδομάδα και να μην γκρινιάξουν, τότε θα είναι πολύ καλύτερα. Παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο, είχαν την αίσθηση ότι είναι χρήσιμοι. Ακόμη και στο αστείο εφετινό πρωτάθλημα. Σημαντικό είναι να έχεις ευχαριστημένο τον προπονητή σου. Όχι να έχεις καλά νούμερα. Όπως έλεγε κι ένας παλιός προπονητής μου, τα νούμερα είναι σαν τη μίνι φούστα. Δείχνουν πολλά, αλλά όχι την ουσία».

Για το αν η πόρτα του Ολυμπιακού παραμένει ανοιχτή: «Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πόρτα που έχω πάρει αγάπη κι έχω δώσει και θεωρώ ότι είναι ανοικτή. Όλοι έχουμε το μονοπάτι μας, τώρα το περπατάω, είμαι καλά εδώ, θέλω να γυρίσω στον Ολυμπιακό, αλλά δε θέλω τοξικότητα. Θέλω ωραίες καταστάσεις, ξηγημένες».

Για τον Βεζένκοφ: «Ο Βεζένκοφ ξέρει τι είναι το καλύτερο για τον ίδιο. Έχει και την πολυτέλεια του πατέρα του που είναι χρόνια στο χώρο για να τον βοηθήσει ανιδιοτελώς. Ότι απόφαση και να πάρει, θα δικαιωθεί. Δεν θα τον ρωτήσω τι θα κάνει, περιμένω να δω που θα καταλήξει για να του στείλω καλή επιτυχία και πότε θα βγούμε να κεράσει».

Για την ΕΟΚ: «Είμαι υπέρ να αναλάβει την Ομοσπονδία ο κύριος Φασούλας. Τον σέβεται όλη η Ευρώπη, δεν το βλέπει σαν μπίζνες, αγαπάει το άθλημα κι όχι επιχειρηματικά. Θα το αναγεννήσει κι επειδή έχει ήδη την εμπειρία, θα είναι αυτός που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το μπάσκετ ξανά. Ο κύριος Λιόλιος είναι ένας πολύ καλός επιχειρηματίας με ιδέες. Αλλά ο μπασκετικός στο μπάσκετ, ο Λουμίδης στους καφέδες κλπ. Πρέπει το μπάσκετ να μηδενίσει και οι ρίζες του να είναι μπάσκετ. Όχι επιχείρηση. Να γίνει επαγγελματικό και να γίνει ο παίκτης πρωταγωνιστής.

Όπως είναι στην Ισπανία και δεν ήταν ποτέ σε αυτή τη χώρα. Να μη λένε ας τους κόψουμε πέντε μήνες και να μην τρέχει τίποτα. Να κρατήσουμε επιχειρηματίες όπως ο κύριος Τζομπανάκης που αγαπάνε το μπάσκετ. Ο κύριος Φασούλας επειδή ήταν παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και ξέρει τα αποδυτήρια, είναι ο ιδανικός. Πρέπει να είναι μπασκετικοί, να μην έχουν ανάγκη να φανούν. Να στηθούν όλα σωστά, ΕΣΑΚΕ, διαιτησίες, τα πάντα. Για να εξελιχθούμε, να γίνουμε πρωταγωνιστές. Δεν ξέρω πόσο τυχερός ήμουν που έφυγα από την Ελλάδα σε αυτό το σημείο. Ανάβω ένα κεράκι κάθε μέρα. Είμαι ευλογημένος που είμαι σε ένα πρωτάθλημα που έχει δείξει ποιος είναι ο δρόμος.

Μακάρι να ήμουν πιο μεγάλος και να μην είχα το μικρόβιο του παίκτη, ώστε να έφερνα τις ιδέες της Ισπανίας σε αυτή τη χώρα, μπας και βάλουμε βάσεις σωστές. Γιατί αυτοί κάποτε έχτιζαν κι εμείς κοροϊδεύαμε. Έχετε δει Ισπανούς να φεύγουν από τη χώρα τους, να πάνε να παίξουν αλλού, εκτός κι αν το κάνουν για τα χρήματα; Ο Ρίμπας, θα μπορούσε να πάει στη Ζενίτ, πήγε στην Μπανταλόνα. Γιατί η Ισπανία σέβεται τον παίκτη. Μετρημένοι είναι αυτοί που έφυγαν».

Διαβάστε επίσης