Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ίδιος έβαλε τον πήχη ψηλά!

Ο ίδιος έβαλε τον πήχη ψηλά!
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 - 12:08

Έχει ρίσκο το να δίνεις προοπτική. Έχει ρίσκο το να βάζεις τον πήχη ψηλά. Το ξέρουν καλά αυτό, στον Ολυμπιακό. Το έχουν ζήσει και το ξέρουν. Η ομάδα είναι φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί και κάθε σεζόν οι προσδοκίες ήταν, ανέκαθεν υψηλές. Ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε, όμως, ποτέ το ρίσκο. Όπως δεν το φοβάται και τώρα. Γιατί; Γιατί κινείται με βάση τη λογική του αθλήματος και με σεβασμό προς αυτό. Δεν κινείται για να επιτύχει τον εντυπωσιασμό, αλλά για να επιτύχει την ουσία. Ποια είναι αυτή; Οι τίτλοι.

Ο Ολυμπιακός έβαλε μόνος του, φέτος, πολύ ψηλά τον πήχη. Δημιούργησε προσδοκίες, κάνοντας στο μεταγραφικό παζάρι αξιόλογες, πολύ αξιόλογες κινήσεις. Γέμισε το ρόστερ του ταλέντο και ποιότητα και πλέον είναι ένα το μεγάλο στοίχημα: Το να «δέσει» σύνολο, να βγάλει αυτή την ποιότητα στο παρκέ και να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Είναι ουτοπικό να λέμε ότι ο Ολυμπιακός είναι… φαβορί, για τη νέα Ευρωλίγκα, όσο καλή ομάδα και αν έχει. Όχι. Φαβορί δεν είναι. Αλλά είναι, ξανά, ένα υπολογίσιμο μέγεθος, το οποίο δεν θα πηγαίνει… στο ψαχτό και ό,τι βγει. Θα πηγαίνει με βάση τα «θέλω» του, με βάση τα «μπορώ» του και θα πηγαίνει πάντα για τη νίκη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μόνο, αρκεί, για να το εγγυηθεί αυτό.

Ο νέος Ολυμπιακός έβαλε μόνος του τον πήχη ψηλά. Στο χέρι του είναι όχι απλώς να τον φτάσει, αλλά να το ξεπεράσει κιόλας και να πάει ακόμη πιο ψηλά! Η εικόνα των μεταγραφικών κινήσεών του και ο κόουτς που κάθεται στον πάγκο, είναι τα πρώτα εχέγγυα, για την επιτυχία.

Διαβάστε επίσης