Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμείς μακριά από το… πανηγύρι τους

Εμείς μακριά από το… πανηγύρι τους
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:43

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, να δοθεί αίγλη, σχεδόν… με το ζόρι, σε ένα υποβαθμισμένο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο ανάγκασε την ομάδα-διαφήμιση του Ολυμπιακού, να στραφεί και να κοιτάξει… αλλού. Μακριά, από όλα όσα συνέβαιναν, ανέκαθεν και συνεχίζονται να συμβαίνουν, δίχως τίποτα να έχει αλλάξει.

Ο Θρύλος πήρε το προϊόν του, μακριά από το «πανηγύρι» του… φάρου, του ελληνικού μπάσκετ. Εκεί παραμένει και εκεί θα παραμείνει. Μέχρι τέλους. Μέχρι να ανατραπεί η κατάσταση, να υπάρξει δεδομένη ισονομία και να μην αισθάνεται μία ομάδα-υπόδειγμα, η οποία διαφημίζει το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη, ότι μπαίνει σε… αρένα, στην οποία ακόμη και τα… μάρμαρα είναι εναντίον του.

Μακριά από το… πανηγυράκι αυτό, το οποίο στήνεται και φέτος, στην Α1 και δίχως να έχει αλλάξει το παραμικρό, ο Ολυμπιακός κρατάει την απόστασή του. Κρατάει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του, κρατάει τη στάση του σταθερή, το κεφάλι του ψηλά και το βλέμμα αλλού…

Χτίζει μία ομάδα-κόσμημα. Επενδύει χρήματα, σε αθλητές με ταλέντο και ποιότητα, για να εμφανιστεί εκεί όπου πρέπει, όπως πρέπει. Να εμφανιστεί εκεί όπου υπάρχει ισονομία, δυνατός, ανταγωνιστικός, έτοιμος και ικανός. Ικανός να διαφημίσει ξανά το ελληνικό μπάσκετ όπως πρέπει, πέρα από στενά όρια του… φάρου και των συν αυτώ. Να διαφημίσει την Ελλάδα, με ταλέντο, με πάθος, με διακρίσεις και με ένα σύνολο, το οποίο θα είναι, ξανά, ανώτερο από τον ανταγωνισμό, ο οποίος με… νύχια και με δόντια, κρατούσε την κορυφή… «ετσιθελικά», εντός των συνόρων…

Εμείς… μακριά από το πανηγύρι τους. Στον δρόμο μας. Εκεί όπου έχουμε μάθει να πορευόμαστε. Στον δρόμο τον σωστό, στον δρόμο τον Ολυμπιακό. Με Μπαρτζώκα, Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα, Παπ, ΜακΚίσικ, Έλις… με όλα τα παιδιά, τα οποία διάλεξε ένα-ένα ο κόουτς, για να χτίσει τον νέο Ολυμπιακό. Με γνώμονα την Ολυμπιακή μαγκιά και τη δίψα για διακρίσεις. Σε ένα υγιές και μακριά από… φάρους, περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης