Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΔΕΚΑ ΧΡΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!!! (photos)

ΔΕΚΑ ΧΡΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!!! (photos)
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:44

Ο Κόκκινος Πρωταθλητής σας παρουσιάζει ένα σπουδαίο αφιέρωμα σήμερα, με τον απολογισμό της ΧΡΥΣΗΣ ΔΕΚΑΤΙΑΣ του ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΗΓΕΤΗ του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στο τιμόνι του μεγαλύτερου ελληνικού Συλλόγου! Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το περασμένο Σάββατο το Κύπελλο στο Βόλο, πανηγύρισε την επίτευξη του 18ου νταμπλ και έκλεισε ιδανικά μια από τις κορυφαίες σεζόν της ιστορίας του.

Τρεις μήνες πριν, στις 10 Ιουνίου 2020, συμπληρώθηκε η πρώτη δεκαετία της

παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό και το φετινό νταμπλ σε συνδυασμό με τα επιτεύγματα της ομάδας στην Ευρώπη, αποτελούν την τέλεια πινελιά στον καμβά που αποτυπώνει ένα έργο «τέχνης» ζηλευτό!

Στη διαδρομή των 10 τελευταίων χρόνων, ο Ολυμπιακός ως σύλλογος καθοδηγούμενος από τον ηγέτη του, προόδευσε, γιγαντώθηκε και ξέφυγε από τα στενά όρια του εγχώριου ανταγωνισμού.

Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Θρύλος εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους, αφού η δική του παρουσία αποτέλεσε την εγγύηση για την εκτόξευση και του Ερασιτέχνη.

Ο «Κόκκινος Πρωταθλητής» σας παρουσιάζει σήμερα τον απολογισμό της χρυσής δεκαετίας παραθέτοντας τους αριθμούς που μιλούν από… μόνοι τους και δείχνουν ότι ο σύλλογος, μεγαλούργησε στο διάστημα αυτό. Στην Ελλάδα που ταλανίστηκε από την οικονομική κρίση. Το καράβι του Ολυμπιακού, με οδηγό το Βαγγέλη Μαρινάκη, πορεύτηκε με σταθερότητα μένοντας ανεπηρέαστο από τις συνθήκες που επικρατούσαν και ταξίδεψε καταφέρνοντας όχι απλά να μείνει ασφαλές, αλλά δουλεύοντας με αφοσίωση κόντρα στους δύσκολους καιρούς και κατόρθωσε να μεγαλουργήσει.

Χρυσή δεκαετία με 92 τίτλους σε ποδόσφαιρο και ερασιτέχνη!

Ο αριθμός ρεκόρ των 92 τίτλων σε 10 χρόνια στα αθλήματα στα οποία ηγείται είτε έχει άμεση σχέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δηλαδή στο ποδόσφαιρο και τα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη (βόλεϊ ανδρών και γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ ανδρών), ζαλίζει! Είναι ασύλληπτος και δείχνει το τεράστιο μέγεθος ενός συλλόγου που ιδρύθηκε για να πρωταγωνιστεί.

12 τίτλοι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός με 8 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα και 80 τίτλοι από τα υπόλοιπα έξι «ερυθρόλευκα» τμήματα του Ερασιτέχνη (Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ευρωπαϊκά, Σούπερ Καπ και Λιγκ Καπ).

Αριθμοί που αν δεν αποτελούν σίγουρα παγκόσμιο ρεκόρ, αφού απαιτείται ενδελεχής και μακροχρόνια έρευνα για να υποστηριχθεί κάτι τέτοιο, σίγουρα είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο.

To τεράστιο άνοιγμα της ψαλίδας σε τίτλους με τον «αιώνιο»

Και αν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι… χρονοβόρο και αντικείμενο των ερευνητών από το βιβλίο Γκίνες, να αναζητηθεί πολυαθλητικός σύλλογος με αντίστοιχα νούμερα, ας ρίξουμε μια ματιά στον εγχώριο ανταγωνισμό, όπου ιστορικά και αδιαμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός ως «αιώνιος αντίπαλος» είναι ο σύλλογος που μπαίνει στη διαδικασία της σύγκρισης. Την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ προφανώς ο Ολυμπιακός ως οργανισμός δεν τους… βλέπει ως κύριους αντιπάλους.

Ποιο είναι λοιπόν το αντίστοιχο νούμερο του Παναθηναϊκού στο διάστημα αυτής της δεκαετίας; Απέναντι στο «ερυθρόλευκο» 92 λοιπόν τοποθετείται ένα «πράσινο» 5! Ναι καλά διαβάσετε! 5 είναι οι τίτλοι του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη. Στα αθλήματα δηλαδή όπου ο Ολυμπιακός πορεύεται υπό την ευθύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα, 1 Πρωτάθλημα στο Βόλεϊ Γυναικών το 2011, 1 Κύπελλο στο ποδόσφαιρο το 2013, 1 Πρωτάθλημα στο Μπάσκετ Γυναικών το 2013, 1 πρωτάθλημα και 1 Λιγκ Καπ στο Βόλεϊ Ανδρών φέτος. Αυτά και… πάπαλα! Ούτε διψήφιο αριθμό τίτλων δεν συμπληρώνει ο… «πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός». 5 τίτλοι στα βασικά αυτά αθλήματα για αυτούς που κατά τα άλλα μετράνε τους τίτλους κατά… χιλιάδες !

80-4 σε επίπεδο ερασιτέχνη, 12-1 σε ποδόσφαιρο και κάπως έτσι προκύπτει το εντυπωσιακό 92-5 των τίτλων που έχουν κατακτήσει οι δυο σύλλογοι στη δεκαετία. 87 κούπες διαφορά, χωρίζουν τους δυο «αιωνίους». Σύγκριση που δημιουργεί δικαιολογημένη υπερηφάνεια για τα εκατομμύρια των οπαδών του Ολυμπιακού και… μαράζι σε αυτούς του Παναθηναϊκού.

Ο.Σ.Φ.Π.

Π.Α.Ο.

ΠΑΕ

12

1

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

80

4

ΣΥΝΟΛΟ

92

5

* Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 18/9/2020. Μείνετε συντονισμένοι στο gavros.gr και τις προσεχείς ημέρες θα σας παρουσιάσουμε, διαδοχικά, αναλυτικά τις κατακτήσεις, τις επιτυχίες, τις μεγάλες διακρίσεις, τα ρεκόρ και όλη τη ΧΡΥΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ με αριθμούς και στοιχεία!!!

Διαβάστε επίσης