Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τζένκινς : «Δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά, παρά μόνο η νίκη»

Τζένκινς : «Δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά, παρά μόνο η νίκη»
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 - 17:31

Βελιγράδι ή Αθήνα; Τι προτιμάει ο Τσαρλς Τζέκινς; Ποια η γνώμη του για τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα απάντησε ο γκαρντ του Ολυμπιακού μιλώντας στο Eurohoops.net.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως δουλεύεις με έναν προπονητή που ξέρεις τόσο καλά, όπως ο κόουτς Μπαρτζώκας;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό! Γνωρίζω το τί περιμένει από εμένα, οπότε αυτό μου κάνει πιο εύκολο το να μπω στο κλίμα και να δουλέψω. Έχω παίξει για εκείνον μιαμιση σεζόν. Ήταν πολύ απαιτητικός και ρόλος που είχα τότε είναι ίδιος με αυτόν που έχω τώρα, οπότε ξέρω τι θέλει από εμένα και το πώς θα βοηθήσω την ομάδα».

Αγωνίστηκες στον Ερυθρό Αστέρα, οι οπαδοί του οποίου είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους του Ολυμπιακού…
«Δεν έχω προλάβει να δω τον κόσμο του Ολυμπιακού ακόμα, οπότε δεν ξέρω τις διαφορές τους, όμως ξέρω πως είναι παθιασμένοι για το παιχνίδι, ενδιαφέρονται για τους παίκτες και βέβαια είναι σκληρή όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Βελιγράδι ή Αθήνα;

«Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Η Αθήνα έχει καλύτερο καιρό, έχει παραλίες, όμως δεν είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την πόλη, οπότε υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζω. Βέβαια το Βελιγράδι ήταν το σπίτι μου για 4 σεζόν, οπότε αγαπώ πολύ την πόλη».

Πώς σου φαίνεται το γεγονός πως θα αγωνιστείς μόνο σε ένα ματς την εβδομάδα;

«Είναι τέλειο πιστεύω. Θα έχουμε χρόνο να αναρρώσουμε μετά από κάθε ματς, να κάνουμε το σκάουτινγκ και να ετοιμαστούμε ψυχολογικά. Από την άλλη υπάρχει μεγάλη πίεση στην Ευρωλίγκα και έχουμε μόνο 34 ματς. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός».

Ποιος πιστεύεις πως πρέπει να είναι ο στόχος της ομάδας;
«Ο στόχος πρέπει να είναι η νίκη. Η νίκη είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο μπάσκετ, οπότε ο στόχος είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να προσπαθούμε πάντα να κερδίζουμε».

Βλέποντας τα στατιστικά σου ανά τα χρόνια, πάντα σούταρες με πολύ καλά ποσοστά από το τρίποντο. Τι πήγε λάθος πέρσι και είχες μόλις 7%;

«Σούταρα πολύ άσχημα πράγματι. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν σούταρα μακρινά δίποντα, όμως όταν σούταρα πίσω από τη γραμμή το έχανα. Δεν ήμουν άνετος με τον ρόλο μου την περασμένη σεζόν. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και τρεις διαφορετικούς προπονητές. Τα λεπτά μου δεν ήταν σταθερά και μετά από ένα σημείο δεν ήταν εύκολο να μείνω πνευματικά έτοιμος, γιατί δεν ήξερα πότε θα έρθει ο χρόνος μου στο παρκέ. Όταν τελικά έπαιξα, υπερανέλυα στο μυαλό μου πράγματα, οπότε δεν απέδιδα αυτό που απέδιδα τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Ολυμπιακός περιμένει από εσένα άμυνα και να ευστοχήσεις στα σουτ που θα σου δώσουν οι αντίπαλοι. Είσαι έτοιμος να αλλάξεις τα περσινά σου στατιστικά;

«Δεν με ενδιαφέρουν τα στατιστικά, παρά μόνο η νίκη. Εάν σουτάρω με τα περσινά ποσοστά κι όμως η ομάδα κερδίζει κάθε αγώνα, θα το έκανα ξανά. Αυτό έχει σημασία στο παιχνίδι. Η νίκη! Ξέρω πως οι αριθμοί μου δεν θα είναι ίδιοι με πέρσι και είμαι σίγουρος πως η άμυνά μου θα είναι ακόμα καλύτερη από πριν. Τα στατιστικά λοιπόν δεν σημαίνουν τίποτα για εμένα. Είναι κάτι που απασχολεί τους οπαδούς. Εάν βοηθήσω την ομάδα να πετύχει, τότε θα είμαι χαρούμενος».

Διαβάστε επίσης