Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάρτιν: «Όνειρο κάθε ψηλού να…»

Μάρτιν: «Όνειρο κάθε ψηλού να…»
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020 - 13:56

Ο Χασάν Μάρτιν κατάφερε και ήταν διακριθείς, παρά την ήττα του Ολυμπιακού, από τη Ζαλγκίρις, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανός σέντερ έπαιξε καλά και είχε καλή παρουσία στο ματς, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

Μιλώντας στο Europhoops, δήλωσε, μεταξύ άλλων ευτυχισμένος και τυχερός που έχει Σπανούλη και Σλούκα να του… πασάρουν. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων είπε τα παρακάτω:

-Έχεις δύο από τους κορυφαίους πασέρ στην Ευρωλίγκα στην ομάδα, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κώστα Σλούκα. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα ως σέντερ;

“Είναι πραγματικά το όνειρο κάθε ψηλού το να έχει πασέρ σαν αυτούς. Το να έχεις έναν γκαρντ που διαβάζουν το παιχνίδι καλά και σου πασάρουν, είναι 10 εύκολοι πόντοι για εσένα, γιατί είναι τόσο καλοί στο να πασάρουν τη μπάλα. Είναι τρομερό το να τους έχω αυτούς τους δύο ως τους πλέι μέικερς μου”.

-Πολλοί λένε ότι έχεις ομοιότητες στο παιχνίδι σου με τον Κάιλ Χάινς. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;

“Καταλαβαίνω γιατί το λένε αυτό. Είμαστε και οι δύο undersize, αθλητικοί, παίζουμε πάνω από το καλάθι και έχουμε παίξει στον Ολυμπιακό. Το ακούω συχνά αυτό. Εάν θέλω να κάνω καριέρα σαν την δική του, έχω μεγάλα παπούτσια να γεμίσω, γιατί προφανώς είναι πολύ επιτυχημένος στην Ευρωλίγκα. Τώρα θέλω να ακολουθήσω το δικό μου μονοπάτι με κάποιον τρόπο και να είμαι ο Χασάν. Όχι ο Κάιλ. Παρόλα αυτά το εκτιμώ αυτό γιατί εκείνος είναι θρύλος στην Ευρωλίγκα, οπότε είναι μεγάλη η σύγκριση”.

-Πόσο σημαντικό ήταν για εσένα το ότι αποτέλεσες μια από τις πρώτες επιλογές του Μπαρτζώκα κατά την στελέχωση της ομάδας;

“Αυτό δείχνει το πόσο ενδιαφέρθηκε για εμένα ως παίκτη. Δείχνει πως πραγματικά πιστεύει σε εμένα, παρόλο που δεν έχω παίξει σε αυτό το επίπεδο ακόμα. Αυτό είναι σπουδαίο για εμένα. Η εμπιστοσύνη που μου έχει και αυτό που είδε σε εμένα την περασμένη σεζόν και τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό σε βοηθάει να έχεις αυτοπεποίθηση, το να ξέρεις ότι ο προπονητής σου πραγματικά σε πιστεύει και εμπιστεύεται αυτό που μπορείς να κάνεις, ή θα μπορέσεις να κάνεις σε αυτό το επίπεδο”.

-Τι είναι αυτό που θα φέρεις στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

“Άμυνα, ενέργεια, ενθουσιασμό, καρφώματα, αθλητικότητα και θέλω να φέρω νίκες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Απλά θέλω να κερδίζω”.

Διαβάστε επίσης