Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Βασίλης με το 7...
Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 - 01:02

Βασίλης Σπανούλης, ο παίκτης που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και χάρισε τρόπαια και διακρίσεις στην ομάδα. Τι να πει κανείς για εκείνον; Πριν από δέκα χρόνια παράτησε τον ΠΑΟ στα κρύα του λουτρού και υπέγραψε στον Θρύλο με στόχο να κάνει τα όνειρα όλων όσων αγαπούν αυτή την ομάδα πραγματικότητα.

Το έκανε! Κατάφερε να περάσει στο πάνθεον του Ολυμπιακού και από εκεί στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γιατί πολύ απλά αγαπάει αυτό που κάνει και δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει. Ταπεινός στη ζωή του, οικογενειάρχης, παικταράς, μα πάνω από όλα καλός άνθρωπος.

Ακόμα και όταν άκουσε τις χυδαίες απειλές του γνωστού, άγνωστου μίλησε λογικά, μίλησε ορθά, δεν έπεσε επίπεδο. Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί ο χαρακτήρας ενός παίκτη είναι πολύ σημαντικός στην εξέλιξη της καριέρας του. Μίας καριέρας που δεν της έλειψε τίποτα. Κατέκτησε τα πάντα στο πέρασμα του και θέλει ακόμα περισσότερα μέχρι να τελειώσει η υπέρλαμπρη καριέρα του στα γήπεδα της Ευρώπης. Πρέπει να καταλάβουμε πως αυτή τη στιγμή φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα.

Πρώτος σε δεκάδες στατιστικές κατηγορίες και έτοιμος να καταρρίψει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ του Νίκου Γκάλη που αν ρωτούσες τότε θα έλεγαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει κανείς άλλος. Κι όμως είναι έτοιμος και για αυτό. Ας μην γελιόμαστε, για αυτό τον αγαπήσαμε, για το απρόβλεπτο! Τα παιχνίδια που κέρδισε με την επιμονή του και με τα τρελά του σουτ είναι άπειρα.

Είναι ο άνθρωπος που κάνει το απίθανο να μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ! Είναι ο άνθρωπος που έκανε χιλιάδες παιδιά να τον έχουν πρότυπο και να μεγαλώσουν μέσα από τα επιτεύγματα του. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας από τους λόγους που ερωτευτήκαμε ξανά αυτό το άθλημα.

Διαβάστε επίσης