Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οδηγός για τη νίκη η σκληρή άμυνα

Οδηγός για τη νίκη η σκληρή άμυνα
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 - 22:24

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας και θέλει να επιστρέψει στις νίκες με σκοπό να αφήσει πίσω του την κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Βαλένθια. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν έπαιξε άσχημα στην επίθεση. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο και καλή κυκλοφορία είχε και σκόραρε.

Το μεγάλο του θέμα όμως ήταν στην άμυνα εκεί όπου δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ισπανικής ομάδας η οποία έτρεχε συνεχώς στον αιφνιδιασμό και είχε τρομερά ποσοστά έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Η Ρεάλ δεν διαφέρει πολύ από τη Βαλένθια όσον αφορά το παιχνίδι τους και αυτό είναι κάτι που τόνισε τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και ο Κώστας Σλούκας σε δηλώσεις τους.

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα ίδια λάθη με το χθεσινό παιχνίδι τα οποία εν τέλει του στέρησαν και το παιχνίδι. Με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι «Μερένχες» διαθέτουν πολλούς περισσότερους επικίνδυνους παίκτες από τη Βαλένθια και αυτό σίγουρα πρέπει να το προσέξει περισσότερο το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και από το παρελθόν, αφού οι βασικοί τους πυλώνες είναι ίδιοι εδώ και αρκετά χρόνια. Το ζήτημα είναι να καταφέρει ο Θρύλος να επιβάλλει το ρυθμό του και να μην παρασυρθεί από την διάθεση της Ρεάλ να τρέξει σε κάθε φάση. Το παιχνίδι πρέπει να το κερδίσει μέσα από την άμυνα του, αφού αυτό είναι και το μεγάλο ατού των «ερυθρολεύκων» απέναντι στους Ισπανούς.

Διαβάστε επίσης