Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μπαρτζώκας: «Δεν είναι δικαιολογία…»

Μπαρτζώκας: «Δεν είναι δικαιολογία…»
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 - 16:31

Προβλήματα έχει ο Ολυμπιακός, πηγαίνοντας να παίξει ένα κρίσιμο ματς, στο Ισαρήλ, με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Του λείπει ο Παπανικολάου, τώρα και ο Χάρισον, δεν έχει και Κόνιαρη. Ο Μάρτιν είναι ΟΚ αλλά θα φανεί η κατάστασή του. Ο Μπαρτζώκας, κατά την αναχώρηση της ομάδας, στο αεροδρόμιο, για το Ισραήλ, τόνισε, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει, παρά τις απουσίες, οι οποίες δεν αποτελούν δικαιολογία.

«Η ομάδα είναι στην καθημερινή διαδικασία που προσπαθεί να βελτιωθεί μέσα από τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε τον ΜαΚίσικ και τον Παπανικολάου εναντίον της Μπάγερν, τώρα με τη Μακάμπι δεν θα παίξει ο Χάρισον. Επίσης ο Μάρτιν είναι τραυματίας, ακολούθησε την αποστολή και θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση του μέχρι την ώρα του αγώνα. Αυτά είναι δεδομένα που σίγουρα παίζουν πάντα τον ρόλο τους.

Έχω την αίσθηση ότι η Μακάμπι είναι σε ανοδική πορεία. Είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους από αιφνιδιασμό στην Ευρωλίγκα και προφανώς αυτό το νούμερο στο γήπεδο τους είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί εντός έδρας παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κύριο μέλημα μας είναι να παίξουμε σωστά στην επίθεση ώστε να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους», είπε αρχικά ο κόουτς.

Σχετικά με τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε; «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Συμβαίνει πλέον σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα σπορ, είναι συνεχόμενες οι ελλείψεις και οι απουσίες παικτών. Δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογίες αλλά πρέπει να παίξουμε με βάση το πλάνο που έχουμε. Αν είμαστε ομαδικοί και ακολουθήσουμε σωστά το πλάνο θα έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον αγώνα».

Σχετικά με τη Μακάμπι τόνισε: «Η Μακάμπι όντως χρειάζεται κάποιες μεγάλες νίκες αλλά έχω αρκετό φόρτο στο μυαλό μου με τον Ολυμπιακό και δεν με απασχολεί ο αντίπαλος. Αυτό που με νοιάζει είναι η ομάδα μου και πως παίζει. Η Μακάμπι όντως χρειάζεται μεγάλες νίκες αλλά παίζει και κάτω από μεγάλη πίεση. Είχα βρεθεί σε τέτοια κατάσταση στο παρελθόν στη Βαρκελώνη. Όσο λιγοστεύουν τα παιχνίδια και ψάχνεις νίκες για να μπεις στα πλέι οφ, κάθε ματς είναι και τελικός. Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια έχεις μεγάλη συγκέντρωση αλλά ταυτόχρονα έχεις και μεγάλη πίεση, οπότε δεν ξέρεις πως θα το διαχειριστεί κάθε ομάδα ξεχωριστά».

Διαβάστε επίσης