Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Της έκλεισε το σπίτι ο Θρύλος, μέσα στο Ισραήλ!

Της έκλεισε το σπίτι ο Θρύλος, μέσα στο Ισραήλ!
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 - 23:26

Τεράστια νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, εκτός έδρας, με 89-87!

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τα προβλήματα που είχαν κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» στο Ισραήλ και έχει πλέον ρεκόρ 10-8, βάζοντας... πλώρη για την πρώτη 8άδα της βαθμολογίας!

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Ισραήλ χωρίς τους Παπανικολάου, Χάρισον, ενώ και ο Μάρτιν ήταν ανέτοιμος. Ήταν αμφίβολος μέχρι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ τελικά έπαιξε με ένεση.

Το ξεκίνημα των Πειραιωτών δεν ήταν καλό...

Πολλά τα λάθη ιδιαίτερα στην πρώτη περίοδο. Χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός έκανε σχεδόν τέσσερα λεπτά να σημειώσει το πρώτο του καλάθι στον αγώνα. Αυτά έδωσαν στη Μακάμπι το δικαίωμα να πάρει ένα προβάδισμα 5 πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου, με σκορ 18-13.

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να ανταποκριθούν καλύτερα στην επίθεσή τους, αλλά στην άμυνα δέχτηκαν ακόμη παραπάνω πόντους. 22-20 τελείωσε το δεκάλεπτο, με τη Μακάμπι να προηγείται στο ημίχρονο με 40-33.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακός μπήκε εντελώς διαφορετικά στο ματς. Άρχισε να είναι δυνατός στην άμυνά του και το ίδιο σταθερός στην επίθεσή του. Κέρδισε το δεκάλεπτο με 19-15 και «ψαλίδισε» τη διαφορά, φτάνοντας το σκορ στο 55-52.

Με τον Σλούκα να έχει αρχίσει από το δεύτερο δεκάλεπτο να ανεβάζει όλο και παραπάνω την απόδοσή του. Μάλιστα με δικό του τρίποντο ο Θρύλος πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ, με 48-49, δίνοντας μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ στην ομάδα του Πειραιά.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς από πριν, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν τρία λεπτά πριν το τέλος με τέσσερις πόντους και σκορ 65-61. Όμως ο Ουίλμπεκιν με συνεχόμενους πόντους έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 69-67.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με βολές του Βεζένκοβ 70-70, έχοντας πλέον 24 δευτερόλεπτα για το τέλος της τέταρτης περιόδου, ενώ από τη γραμμή των βολών έστειλε το ματς ο Σλούκας στην παράταση, κάνοντας το 73-73.

Στην παράταση οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν μεγάλα τρίποντα με τους Πρίντεζη, Βεζένκοβ, Λαρεντζάκη και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το νικηφόρο 89-87, σκορ το οποίο διαμορφώθηκε με βολή του Λαρεντζάκη!

Ένας Λαρεντζάκης ο οποίος μετά τον ηγέτη Σλούκα, ήταν ο καλύτερος στο παρκέ! Έπαιξε μεγάλη άμυνα, ενώ και στην επίθεση έδωσε πάρα πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό με μεγάλα σουτ και ψύχραιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Για τον Σλούκα, τι να πει κανείς!

Έκανε το double double στο ματς, σημειώνοντας 21 πόντους και δίνοντας 11 ασίστ!

Διαβάστε επίσης