Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήταν κακός, ήταν κουρασμένος και το πλήρωσε...

Ήταν κακός, ήταν κουρασμένος και το πλήρωσε...
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 - 23:20

Δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να πάρει τέταρτη σερί νίκη στην Ευρωλίγκα, μετά από τις επιτυχίες με Μπάγερν Μονάχου, Χίμκι και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ηττήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ΣΕΦ από τη Βιλερμπάν με σκορ 63-69, για την 20ή αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πειραιά ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, ενώ φάνηκε να είναι και αρκετά κουρασμένη. Το πλήρωσε αυτό ο Ολυμπιακός και έτσι γνώρισε την ήττα από τους Γάλλους στο κλειστό του Φαλήρου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε καλά, αλλά στη συνέχεια άρχισε να δίνει το σουτ στη Βιλερμπάν και οι Γάλλοι πήραν τα πάνω τους. Έβαλαν τα τρίποντα και άρχισαν να παίρνουν ψυχολογία.

Έτσι τελείωσε η πρώτη περίοδος με 17-17...

Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, δεν άλλαξε κάτι και φάνηκε στο γεγονός ότι το δεκάλεπτο έληξε 16-17, με τους Γάλλους να έχουν το προβάδισμα με έναν πόντου και σκορ 34-33.

Κακές επιθετικές προσπάθειες από τους Πειραιώτες και για αυτό έμειναν χαμηλά στο σκορ.

Χαρακτηριστικό της κακής επίθεσης των «ερυθρόλευκων» στο ημίχρονο πως ο Σλούκας δεν είχε ούτε έναν πόντο, αλλά είχε βγάλει 6 ασίστ, χωρίς όμως οι σκόρερ της ομάδας να έχουν πάρει... μπροστά.

Από την άλλη στην άμυνα ο Γιιαμπουσέλε δημιουργούσε αρκετά θέμα στους «ερυθρόλευκους», τελειώνοντας το ημίχρονο με 9 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο φάνηκε η κακή βραδιά των Πειραιωτών. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τα λάθη που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Σε όλο το πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει 5 λάθη και στο τρίτο δεκάλεπτο τελείωσαν με 11!

Κακές επιθετικές προσπάθειες με τον Ολυμπιακό να βάζει μόλις 9 πόντους και να δέχεται 17, παίρνοντας έτσι η Βιλερμπάν κεφάλι στο σκορ με 41-51!

Στο τέταρτο και τελευταίο, πλέον, δεκάλεπτο, τα πράγματα για τους Πειραιώτες ήταν δύσκολα. Οι Γάλλοι είχαν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και έβαλαν πολλά από τα σουτ που πήραν, εν αντιθέσει με τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι θυμήθηκαν στα τελευταία λεπτά να βγάλουν ενέργεια στην επίθεση.

Έτσι κέρδισαν το δεκάλεπτο με 21-18, αλλά το ταμπλό στο τελικό σκορ έγραφε νικήτρια τη Βιλερμπάν με 63-69...

Διαβάστε επίσης