Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αυτοκτόνησε» στο Κάουνας! (videos)

«Αυτοκτόνησε» στο Κάουνας! (videos)
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 - 21:46

Είναι απίστευτος ο τρόπος ο οποίος έχασε ο Ολυμπιακός το ματς μέσα στη Λιθουανία από τη Ζαλγκίρις. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη νίκη στα χέρια τους και παράλληλα την 8άδα, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 81-79 στο τελευταίο δευτερόλεπτο...

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ολυμπιακός 2:35 πριν το τέλος του αγώνα είχε το πάνω χέρι στο σκορ με 72-79. Και από εκείνο το σημείο και μετά δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε πόντο!

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν κακός στην άμυνά του. Είχε καλές επιθέσεις, αλλά στην άμυνα άφησε τη Ζαλγκίρις να βρει ρυθμό στο τρίποντο, εκεί που είναι και το φετινό της «όπλο». Έτσι έληξε το δεκάλεπτο με σκορ 26-20.

Αντιθέτως, στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περιορίσουν τους Λιθουανούς παίζοντας καλή άμυνα, συνεχίζοντας παράλληλα το ίδιο καλά στην επίθεσή τους. Έτσι μπόρεσε να ροκανίσει τη διαφορά, έχοντας μείνει ακόμη και με 8 πόντους πίσω, και να τελειώσει το ημίχρονο με σκορ 45-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός χάλασε την επίθεσή του, ενώ στην άμυνα δε δέχτηκαν από τους Λιθουανούς τα σουτ από την περιφέρεια, αλλά του έκανε τη «ζημιά» ο Λοβέρν. Ο οποίος από τους 18 πόντους της Ζαλγκίρις στο δεκάλεπτο, έβαλε τους 11...

Παρόλα αυτά όμως δεν ξέφυγε στο σκορ, το οποίο στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν στο 63-60.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έδειχνε... δαιμονισμένος! Τα πήγε αρκετά καλά στο επιθετικό κομμάτι σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αγώνα. Στο οποίο μάλιστα πήρε και μία καλή διαφορά.

Η Ζαλγκίρις κατάφερε να πάρει μία διαφορά 7 πόντων με σκορ 67-60, αλλά αμέσως οι «ερυθρόλευκοι» το μάζεψαν. Ο Μάρτιν έκανε το 67-62 και στη συνέχεια ήρθε η... βροχή τριπόντων για τον Θρύλο με τέσσερα σερί!

Ο Πρίντεζης έκανε το 67-65, ο ΜακΚίσικ έκανε με δίποντο του 67-67 και μετά ήρθαν τα τέσσερα συνεχόμενα από τους Βεζένκοβ για το 70-70, τον Σπανούλη για το 70-73, τον Πρίντεζη για το 72-76 και ξανά από τον Σπανούλη για το 72-79!

Το 72-79 έγινε 3:11 πριν το τέλος και το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το 1:52.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα στη Ζαλγκίρις να κάνει ένα σερί 9-0 και να πάρει τη νίκη...

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε έναν πόντο μέσα σε τρία λεπτά με κακές επιλογές στην επίθεσή τους, ενώ η Ζαλγκίρις έκανε το 81-79.

Μάλιστα στο τέλος έγιναν τα πάντα για να χάσει ο Ολυμπιακός...

Ο Λοβέρν ισοφάρισε με κάρφωμα για το 79-79 και ήθελε 21 δευτερόλεπτα για το τέλος, όλη η επίθεση ήταν για τον Ολυμπιακό.

Ο Σλούκας είχε την μπάλα στα χέρια του, αλλά την έχασε από τον Γουόκαπ, ο οποίος βγήκε στον αιφνιδιασμό και έβαλε το καλάθι για το τελικό 81-79...

Διαβάστε επίσης