Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σφαιρόπουλος: «Τυχερός που προπόνησα τον Σπανούλη»

Σφαιρόπουλος: «Τυχερός που προπόνησα τον Σπανούλη»
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021 - 18:56

Για την περίοδο που υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο «Crossover» του Τζο Αρλάουκας. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα Final-4 που πήγε με τον Ολυμπιακό και φυσικά για τον Βασίλη Σπανούλη που τον χαρακτήρισε ως έναν μεγάλο ηγέτη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ είπε:

«Στον ημιτελικό ο Βασίλης δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Προσπάθησα να τον αφήσω λίγο στον πάγκο να συγκεντρωθεί. Αν θυμάμαι καλά είχε μόλις δύο πόντους μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου. Εκεί έβαλε ένα τρίποντο. Κανείς δεν το πίστευε. Ήταν ο ηγέτης μας και σκεφτόμουν ότι το έχει ξανακάνει. Τον εμπιστεύτηκα και θυμάστε τα προσωπικά του καλάθια, πόσο μεγάλα ήταν. Ήταν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τον Ολυμπιακό να φτάσει στον τελικό».

Για τους τελικούς που έπαιξε στις έδρες των αντιπάλων του:

«Δεν ήταν ατυχές μόνο ότι παίξαμε δύο τελικούς στις έδρες των αντιπάλων (σ.σ. Ρεάλ το 2015, Φενέρ το 2017). Αλλά και το γεγονός ότι η Ρεάλ είχε να πάρει 20 χρόνια το τρόπαιο κι η Φενέρ ποτέ και το είχε χάσει ακριβώς την προηγούμενη χρονιά. Δεν είναι εύκολο να φτάσεις ως εκεί. Ήταν μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα ήταν κακή η συγκυρία για τον Ολυμπιακό και μένα. Έτσι όμως ήταν. Δεν το θεωρώ ατυχία. Το ξέραμε εκ των προτέρων πως έτσι θα είναι».

Για την ηγετική προσωπικότητα του Βασίλη Σπανούλη είπε:

«Νιώθω τυχερός που προπόνησα τον Βασίλη και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας ως ασίσταντ (σ.σ. χάλκινο το 2009). Γνώριζα την ηθική του στην προπόνηση. Ήξερα τι μπορούσε να κάνει στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να του δώσω να καταλάβει πως πιστεύω σε αυτόν και στην πιο δύσκολη, στη χειρότερη βραδιά του. Τον εμπιστευόμουν. Γιατί είναι ένας παίκτης που σε 3-4 λεπτά μπορεί να τα αλλάξει όλα και νιώθει πάντα έτοιμος στις κρίσιμες στιγμές να βρει τις λύσεις σκοράροντας ή πασάροντας. Είναι ένας ηγέτης και ακόμα και στην κακή του μέρα, μπορεί να βάλει το τελευταίο σουτ. Αρκεί να τον στηρίξεις».

Διαβάστε επίσης