Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαρτζώκας: «Αν κάποιοι δεν μπορούν, είναι θέμα...» (video)

Μπαρτζώκας: «Αν κάποιοι δεν μπορούν, είναι θέμα...» (video)
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 - 00:20

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε αρκετά στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:

«Είναι ένα κακό βράδυ για εμάς. Περιμέναμε πολλά περισσότερα, εγώ, ο κόσμος, σε σχέση με όσα δείξαμε στο παρκέ. Η απόδοσή μας ήταν φτωχή, ειδικά αμυντικά. Ήμασταν σοφτ, τους επιτρέψαμε τα πάντα. Παίκτες όπως ο Σαντ-Ρος κι ο Μποχωρίδης πήραν αυτοπεποίθηση από αυτό και έκαναν καλό ματς. Άξιζαν να κερδίσουν, εμείς δεν αξίζαμε τίποτα. Πρέπει να σκεφτούμε, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε την προσέγγισή μας και να βελτιωθούμε. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε.

Οταν ξεκινάει το παιχνίδι και όσα έχουν σχεδιάσει τα εκτελούν με άνεση... Ο Σαντ-Ρος είχε τέσσερα τρίποντα. Δεν πιστεύω στην τύχη, ο Ολυμπιακός επέτρεψε με τον τρόπο του παιχνιδιού του και σε επίθεση και σε άμυνα. Πήγαμε σε πρωτοφανές overdribbling, ενώ έπρεπε να γυρίσουμε τη μπάλα και να επιτεθούμε από την αδύναμη πλευρά. Αυτό για εμένα ήταν μια τεράστια έκπληξη.

Η δουλειά στο μπάσκετ δεν σταματάει ποτέ. Υπάρχουν πολύ δύσκολες βραδιές που πρέπει να μείνεις όρθιος. Εχω περάσει από πολλές παρόμοιες καταστάσεις. Αυτά που συμβαίνουν στο γήπεδο και η προσέγγισή που έχει η ομάδα, μια ομάδα που έχει κάνει μεγάλες νίκες και πολύ καλές εμφανίσεις...

Απόψε ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Πολλές φορές το ταλέντο δεν αρκεί, πρέπει να είσαι συμπαγής. Δεν ήμασταν πουθενά συμπαγείς, σε άμυνα κι επίθεση, πήγαμε να παίξουμε ατομικά. Δεν ξέρω αν είναι το στρες, επειδή πιεζόμαστε για νίκες για τα playoffs, αναρωτιέμαι κι εγώ ποιο είναι το επίπεδό μας. Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγει μετά από μια ολόκληρη χρονιά. Υπάρχουν παίκτες που λυγίζουν από την πίεση, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μόνο πίεση. Αν κάποιοι δεν μπορούν να παίξουν με πίεση, αυτό είναι ένα θέμα.

Το να μην έχει ο Ολυμπιακός στο τέλος Απριλίου υποχρεώσεις, σημαίνει ότι είναι απόφαση της διοίκησης, την οποία στηρίζει. Ακόμα και αν αποκλειστεί, είναι μία απόφαση που έχει πάρει η διοίκηση. Αυτό είναι μια απόφαση που πάρθηκε με κόστος, με κέρδος, με όλα. Η προπονητική δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Δεν έχουμε καμία διάθεση να σκεφτούμε τον Απρίλιο, πάντα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και αυτό δεν θα αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος. Εμείς πρέπει να γίνουμε σκληροί με κάποιους, να δούμε ποια είναι τα όρια της ομάδας.

Κάθε παιχνίδι είναι ένα τεστ. Κάνουμε ένα rebuilding. Έχουμε κάποιους πολύ έμπειρους αλλά χτιστήκαμε φέτος. Δεν θυμάμαι ομάδα με εννέα νέους παίκτες να τα καταφέρνει, ανεξάρτητα από το αν έχουμε έμπειρους παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου. Η Ρεάλ έχανε με 15 πόντους στο γήπεδό της από την Μπασκόνια, βλέπετε τα αποτελέσματα, η Βιλερμπάν νίκησε το Μιλάνο. Είναι τόσα τα παιχνίδια και τόσο δύσκολα, δείτε τι γίνεται. Όλα είναι στο πρόγραμμα. Οι ομάδες που είναι συμπαγείς και έχουν παίκτες με χαρακτήρα, φτάνουν ψηλά. Το θέμα είναι αν έχουμε τέτοιους, πόσους έχουμε ή αν χρειαζόμαστε περισσότερους.

Αυτή τη στιγμή είναι υπό συζήτηση και υπό αμφισβήτηση πόσο σκληροί είμαστε σε αυτό το κλαμπ που σημαίνει πίεση».

Διαβάστε επίσης