Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όνειρο ήταν και πάει...

Όνειρο ήταν και πάει...
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 21:06

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με την Εφές με σκορ 76-53 και πλέον ψάχνει ένα μπασκετικό θαύμα για να έχει ελπίδες να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα. Αν και έκανε μία τρομερή πρώτη περίοδο δεν κατάφερε στη συνέχεια να πάρει τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, αφού έκανε ότι ήθελε την Εφές και πήρε πολύ γρήγορα προβάδισμα στο παιχνίδι. Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι καταπληκτικός και να μοιράζει 4 ασίστ, έχοντας και 8 πόντους, ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και έβγαζε εκπληκτικές συνεργασίες στην επίθεση του.

Από εκεί και πέρα ο ΜακΚίσικ σκόραρε αρκετούς πόντους και έκανε ότι ήθελε τον Μπομπουά. Ο Κώστας Σλούκας ήταν και εκείνος πολύ καλός στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όπου η ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 11-26. Ότι έχτισε όμως με τόσο κόπο στο πρώτο δεκάλεπτο, το κατέστρεψε με συνοπτικές διαδικασίες στη συνέχεια, αφού στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν καταστροφικός και δέχθηκε σερί 15-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να επανέλθει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να βρεθεί πίσω με 9 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν έξαλλος και ήθελε η ομάδα του να βρει γρήγορα και πάλι ρυθμό για να μπορέσει να φτάσει στη νίκη. Πληγή για την άμυνα του Ολυμπιακού, ήταν ο Σείν Λάρκιν και ο Μπομπουά οι οποίοι έκαναν ότι ήθελαν στην περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε και η διαφορά συνεχώς και ανέβαινε. Δυσκολευόταν πάρα πολύ να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι ενώ παράλληλα στην άμυνα του ήταν πολύ παθητικός με αποτέλεσμα να δέχεται εύκολα καλάθια.

Οι Τούρκοι είχαν βάλει για τα καλά το νερό στο αυλάκι και δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να πιστεύει στην ανατροπή, αφού τόσο στην επίθεση τους, όσο και στην άμυνα ήταν εξαιρετικοί. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθούσε με συστήματα και πολλές αλλαγές να βρει τη χρυσή τομή για να μπει ξανά ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, όμως αυτό δεν γινόταν.

Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν ένα θαύμα για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη, όμως η Εφές ήταν καλά διαβασμένη και δεν άφησε περιθώρια. Το τελικό 76-53 είναι ένα αποτέλεσμα που πονάει τον Ολυμπιακό, αφού πλέον δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για την πρόκριση στην οκτάδα.

Διαβάστε επίσης