Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αντωνάκου: «Σημαντική η ανάπλαση του ΣΕΦ»

Αντωνάκου: «Σημαντική η ανάπλαση του ΣΕΦ»
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021 - 19:33

Για την ανάπλαση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μίλησε στο Κανάλι Ένα του Πειραιά, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία τόνισε πως θα γίνει ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς, τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους τουρίστες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ:

«Να διευκρινίσω πως η χρηματοδότηση των 2,5 εκ. ευρώ για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Την εγκρίναμε τον Δεκέμβριο για τον προϋπολογισμό μας το 2021. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο ό,τι τα έργα του φαληρικού όρμου, που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια, τα οποία εμείς υλοποιούμε και φυσικά θα ολοκληρώσουμε, τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια το Μικρολίμανο, παράλληλα με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πρέπει να ενοποιηθούν. Υπό αυτό το πρίσμα και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΣΕΦ και φυσικά με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ο κ. Πατούλης έδωσε εντολή να εγκριθούν αυτά τα 2,5 εκ. ευρώ.

Περιμένουμε τη μελέτη και πρόκειται για την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ. Ο χώρος που περιβάλει το ΣΕΦ είναι τεράστιος. Διαπιστώσαμε πως στη διάρκεια του lock down οι Πειραιώτες και όχι μόνο τον επισκέπτονται συνεχώς, αφού η Διοίκηση του ΣΕΦ έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και είναι ένας όμορφος και ασφαλής προορισμός.
Από εκεί και πέρα εμείς προσπαθούμε όλο αυτό το τεράστιο έργο στον φαληρικό όρμο, της ανάπλασης του Μικρολίμανου και του ΣΕΦ, να αποτελέσει σε λίγα χρόνια ένα εντυπωσιακό κομμάτι της παραλιακής ζώνης, το οποίο θα προσελκύσει και πολλούς τουρίστες, τους οποίους βλέπουμε να έρχονται με κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και να μην παραμένουν στην πόλη».

Για τις επιτυχίες των αθλημάτων υγρού στίβου και την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στο Τόκιο:

«Οι άνθρωποι του πόλο γνωρίζουμε πως βάσει των μεταλλίων και των διακρίσεων είναι το Εθνικό μας άθλημα. Καταλαβαίνουμε, όμως, και αντιλαμβανόμαστε πως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι πιο λαοφιλή και σίγουρα πιο είναι από τη φύση τους αθλήματα που μπορεί ο κόσμος να τα παρακολουθήσει πιο εύκολα.
Να δώσω, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών που για 16η συνεχή φορά θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό. Συγχαρητήρια αξίζει και η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών, που είχε μία εξαιρετικά καλή παρουσία στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Είναι μία νέα ομάδα, με νέα κορίτσια που δυστυχώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά έδειξε πως έχει λαμπρό μέλλον».

Για την έλλειψη σύγχρονων κολυμβητηρίων:

«Είναι αντικειμενικό το πρόβλημα που υπάρχει με τις εγκαταστάσεις του υγρού στίβου. Ειλικρινά θέλω να πω μπράβο στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη γιατί υπήρχε η δέσμευση πως το ΟΑΚΑ θα περάσει σε μία σύγχρονη εποχή, αλλά δεν περίμενα πως θα προχωρήσουν τόσο γρήγορα τα έργα. Με χαρά είδα πως αυτό έγινε πράξη και ειδικότερα με το κέντρο υγρού στίβου του ΟΑΚΑ.

Το είδε και ο Σπύρος Γιαννιώτης που ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, εμείς ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε κάνει μία ιδιαίτερη προσπάθεια και προχωρήσαμε, ήδη, στη μελέτη του Ζαππείου Κολυμβητηρίου, του πιο ιστορικού Κολυμβητηρίου, το οποίο ήταν η έδρα των Εθνικών μας Ομάδων. Ως αθλήτρια θυμάμαι που περνούσαμε εκεί τα καλοκαίρια μας. Και εμείς ως πόλο, αλλά και η κολύμβηση, αλλά παλιότερα και οι καταδύσεις. Μπαίνουμε στη διαδικασία του ανακαινισμού των υφιστάμενων χώρων.

Επίσης, θα πω κάτι που σίγουρα το έχετε ακούσει, αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να προαναγγείλω κάτι, αλλά εργαζόμαστε πολύ και μεθοδικά, ώστε να έχουμε και νέα κολυμβητήρια. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Μόνο αυτό μπορώ να πω προς το παρόν».

Για τις προτάσεις που περιμένουν από τους Δήμους:

«Ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε ανοιχτοί και το έχει υπερτονίσει ο κ. Πατούλης σε προτάσεις και μελέτες που μπορούν να μας έρθουν από τους Δήμους. Από εκεί και πέρα το δύσκολο σε πόλεις που είναι πυκνοκατοικημένες είναι να βρεθούν οι χώροι. Αυτό είναι το δύσκολο. Ωστόσο, εάν οι Δήμοι βάλουν προτεραιότητες νομίζω πως οι δημιουργία κολυμβητηρίων είναι προστιθέμενη αξία.
Θα αναφέρω ως παράδειγμα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά στα Βοτσαλάκια, στο οποίο η επισκεψιμότητα είναι τεράστια. Και δεν αναφέρομαι στις ομάδες των συλλόγων της πόλης, αλλά από τους Δημότες. Η Περιφέρεια Αττικής είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει έργα. Δώσαμε το έναυσμα, με την ολοκλήρωση της μελέτης για το Ζάππειο Κολυμβητήριο.

Να κάνουμε, επιτέλους, νέους αθλητικούς χώρους, όχι μόνο κολυμβητήρια, αλλά ΚΑΙ κολυμβητήρια. Είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτές τις προτάσεις γιατί πιστεύουμε πως τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο, καθώς αναφερόμαστε σε αθλητισμό για όλες τις ηλικίες. Όσον αφορά τον Υγρό Στίβο δεν είναι τυχαίο πως υπάρχει αγάπη από τον κόσμο για αυτά τα αθλήματα.

Η Ελλάδα περιβάλλεται από νερό.
Να προσθέσω κάτι ακόμη. Αποφάσισα να ασχοληθώ και με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ως υποψήφια στις εκλογές με τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο Σπύρος έχει πει πως πρέπει να γυρίσουμε το βλέμμα μας και προς τη θάλασσα. Σε άλλες χώρες που έχουν ποτάμια, πχ η Ουγγαρία, έχουν κάνει μέσα στα ποτάμια τις υποδομές τους για τον Υγρό Στίβο. Όπως επίσης και άλλα κράτη που βρέχονται από θάλασσα, τα οποία μάλιστα δεν έχουν τα νησιά που έχουμε εμείς, έχουν κατασκευάσει αντίστοιχες υποδομές μέσα στη θάλασσα.

Σε μία χώρα, λοιπόν, όπως η Ελλάδα που εκτός των άλλων έχουμε σύμμαχο και τον καιρό, με άνοιξη και καλοκαίρι για περισσότερο από επτά μήνες, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας στη θάλασσα. Είναι σχετικά εύκολα και σε συνέχεια αυτού θα μπορέσουμε να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός».

Διαβάστε επίσης