Ντουντούκα
Έλα πελάτη, παραδέξου το, καλά περάσαμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Απαγορεύεται, μόνο, να μη μάχεσαι!

Απαγορεύεται, μόνο, να μη μάχεσαι!
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 - 12:37

Δεν συζητάμε για το 0/7 των τελευταίων αγώνων. Εντάξει, δεν είναι κολακευτικό. Δεν είναι «Ολυμπιακός» αυτό το αρνητικό σερί, των 7 ηττών, στην Ευρωλίγκα. Είναι αρνητικό ρεκόρ, σίγουρα και παρότι δεν είναι αμελητέο και κανείς δεν πρέπει να το προσπερνά, δεν είναι το πρωτεύον. Ναι, δεν είναι το πρωτεύον. Το πρωτεύον είναι άλλο. Είναι η εικόνα της ομάδας, η οποία δεν έδειχνε ΚΑΜΙΑ ικανότητα να… παλέψει. Και ΑΥΤΟ, πάνω από όλα, δεν θυμίζει τον Ολυμπιακό, που όλοι ξέρουμε. Και που ο ίδιος ο Ολυμπιακός μας έμαθε.

Σίγουρα, θα χάσεις. Στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες γίνονται, πλέον, τα ματς της Ευρωλίγκας, έχουν πάει περίπατο και οι έδρες και όλα. Και έχει αλλάξει, ριζικά, το ίδιο το άθλημα. Αλλά. Αλλά, ένα μεγάλο «αλλά». Δεν μπορεί, αυτός ο Ολυμπιακός, να μπαίνει στο γήπεδο και να μη βγάζει εικόνα μαχητή. Δεν μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός να μην παλεύει, για κάθε φάση και για κάθε μπάλα. Δεν μπορεί αυτοί οι παίκτες να μη δίνουν το 101%, ειδικά τώρα, στη δυσκολία και στη «στραβή».

Οι ευθύνες είναι μοιρασμένες. Και τις γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα. Τις γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τις γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι οι παίκτες. Αυτή η «κατηφόρα» είναι που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό. Και αυτή είναι που πρέπει, πρώτη, να αλλάξει. Αυτή είναι που πρέπει, πρώτη, να «μαζευτεί». Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να μην παλεύει. Δεν μπορεί να μη μάχεται… ΑΥΤΟ είναι που δεν μπορεί, ο κόσμος της ομάδας, να δεχθεί… Την ήττα τη δέχεται, αν και τον στενοχωρεί. Την απάθεια, όμως, ο κόσμος δεν μπορεί να τη «χωνέψει»…

Διαβάστε επίσης