Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα παιδί μετράει τα... καλάθια! (Video)

Ένα παιδί μετράει τα... καλάθια! (Video)
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 - 21:56

Ήταν 31 Μαρτίου 2004 όταν ο μικρός Γιώργος Πρίντεζης κλήθηκε να μπει για λίγα δευτερόλεπτα στο παρκέ του Κορυδαλλού απέναντι στην Κροατική Τσιμπόνα. Δεν ήταν το πρώτο του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι το παιχνίδι που θα θυμάται για πάντα. Στα 15 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε πέτυχε το πρώτο του καλάθι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και σίγουρα ούτε ο ίδιος δεν θα φανταζόταν πως 17 χρόνια μετά, με την ίδια αγαπημένη του φανέλα θα έγραφε ιστορία.

Με το 45 στην πλάτη ο Συριανός φόργουορντ είδε το παιδικό του όνειρο να γίνεται πραγματικότητα και με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος «συστήθηκε» σ’ όλους. Κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτό παιδί θα γινόταν ένας από τους σπουδαίοτερους μπασκετμπολίστες στην ιστορία της Ευρωλίγκας κι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές του Ολυμπιακού.

Στις 5 Μαρτίου 2021, ο «Πριντ» απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα στην ιστορία της διοργάνωσης. Με το καλάθι που πέτυχε στο 10’40’’ του αγώνα, έφτασε τα 1138 εύστοχα δίποντα, ξεπέρασε τον Άντε Τόμιτς και κατέκτησε μια ακόμα κορυφή στην τεράστια καριέρα του.

Το OLYMPIACOSBC.GR καταγράφει τα 5 σημαντικότερα δίποντα του στην Ευρωλίγκα θέλοντας να τιμήσουμε το κατόρθωμα του «καπετάνιου».

31/3/2004 – Το πρώτο
Η πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προκριθεί στο Τοπ-16 δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο. Ο Πρίντεζης αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Τσιμπόνα στο κλειστό του Κορυδαλλού στο οποίο οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 70-68. Στα 15’’ που έπαιξε πρόλαβε και πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό καλάθι.

13/5/2012 – The Shot
Το μεγαλύτερο καλάθι της ζωής του και το σημαντικότερο καλάθι στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το πεταχτάρι της ζωής μας. Στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, ο «Πριντ» χάρισε το τρόπαιο στους «ερυθρόλευκους» με το ιστορικό buzzer beater και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

21/4/2015 – Αριθμός 500
Ο Ολυμπιακός έχει σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα στο δρόμο για το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης και στο ΣΕΦ πρέπει να κερδίσει δυο φορές τους Καταλανούς για να προκριθεί και πάλι στο ραντεβού των κορυφαίων. Και στα δυο παιχνίδια η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Στον τρίτο προημιτελικό και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (21’21’’) ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε το 500ο δίποντο του στην Ευρωλίγκα και πάλι ύστερα από πάσα του Βασίλη Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν εκείνο το βράδυ 73-71 και δυο μέρες μετά πανηγύρισαν τη χρυσή πρόκριση με τρίποντο στην εκπνοή του «Πριντ».

19/11/2019 – Χιλιάρισε
Στο Μόναχο και απέναντι στην Μπάγερν, ο Πρίντεζης πέτυχε το 1000ο δίποντο της καριέρας του στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τους Γερμανούς 85-82. Στο 18’09’’ του αγώνα, ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» με το γνωστό του πεταχτάρι είχε κάνει το σκορ 39-42.

5/3/2021 – Η κορυφή
Σε μια δύσκολη σεζόν, ο Γιώργος Πρίντεζης θα έχει να θυμάται για πάντα το παιχνίδι με το Ερυθρό Αστέρα. Στο 10’40’’ του αγώνα, ο 36άχρονος φόργουορντ έκανε το σκορ 32-21 απέναντι στους Σέρβους και ανέβηκε στην πρώτη θέση των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα στην ιστορία της διοργάνωσης ξεπερνώντας τον Άντε Τόμιτς.

Διαβάστε επίσης