Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜακΚίσικ: «Μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι σταρ» (video)

ΜακΚίσικ: «Μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι σταρ» (video)
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 - 16:18

Για το θέμα του ρατσισμού μίλησαν παίκτες της Ευρωλίγκας μέσα στους οποίους και ο Σακίλ ΜακΚίσικ. «Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ιντιάνα, έχω ζήσει τον ρατσισμό από πρώτο χέρι. Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι πρέπει να κινούμαι διαφορετικά γιατί ήμουν μαύρο παιδί και δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως οι υπόλοιποι. Πρέπει να είμαι πολιτισμένος, υπάκουος και υπεύθυνος. Αυτό μου έμεινε για πάντα. Όταν κατάλαβα τι είναι ο ρατσισμός, τότε κατάλαβα και τι εννοούσε η μητέρα μου», ανέφερε αρχικά ο αθλητής του Ολυμπιακού.

Όσο για το πως αντιμετώπισε τις δύσκολες καταστάσεις στην καριέρα του: «Έπρεπε να αντέξω πολλές περίεργες καταστάσεις όπου έπρεπε να παλέψω. Βίωσα περίεργες στιγμές. Στο ξεκίνημα της καριέρας μου το έπαιρνα βαριά, αλλά πλέον δεν το παίρνω προσωπικά, επειδή οι οπαδοί δεν ξέρουν τι κάνουν, απλώς κάνουν κάτι που έχουν δει κάπου αλλού. Στην Ευρώπη βγάζεις λεφτά και είσαι εντάξει, αλλά στις ΗΠΑ πρέπει να διαλέξω πού θα μείνω ανάλογα με το χρώμα του δέρματός μου. Στην Ευρώπη μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι σταρ, αλλά στις ΗΠΑ δεν μου συμπεριφέρονται φυσιολογικά. Με κοιτάζουν, με στοχοποιούν οι αστυνομικοί. Και δεν λέω ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί, αλλά δεν θέλω να βρεθώ σε τέτοια κατάσταση. Είναι άβολο γιατί όποτε βλέπω σειρήνα ιδρώνω και δεν θέλω να νιώθω έτσι».

Μάλιστα, και ο Τσαρλς Τζένκινς αναφέρθηκε και εκείνος σε ιστορίες που έχει βιώσει: «Το καλοκαίρι εγώ και η κοπέλα μου πήγαμε στις διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία και το ένιωσα όλο αυτό. Πριν τον κορονοϊό το έβλεπα μόνο στο ίντερνετ. Αλλά τώρα είδα πόσοι παίκτες επηρεάστηκαν από αυτό και αυτό μου έδωσε μία σκληρή οπτική αυτών που έγιναν. Γιατί δεν ήμουν σε φούσκα, είδα τι έγινε».

Διαβάστε επίσης