Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αστείο να συζητάμε για την Ευρωλίγκα, όταν η ΕΟΚ έχει ακόμα Βασιλακόπουλο

Αστείο να συζητάμε για την Ευρωλίγκα, όταν η ΕΟΚ έχει ακόμα Βασιλακόπουλο
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 - 13:45

Έχει αρχίσει μία εν Ελλάδι συζήτηση, για το πως θα μπορούσε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να γίνει καλύτερο. Με το ελληνικό τι γίνεται; Αστείο να συζητάμε για την Ευρωλίγκα, όταν η ΕΟΚ έχει ακόμα Βασιλακόπουλο. Δεν είναι; Δεν είναι κωμικό να βγαίνουν οι διάφοροι… opinion makers που όταν ο Ολυμπιακός φώναζε για τα όσα τραγικά συνέβαιναν και συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, σφύριζαν αδιάφορα, και να μας λένε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν πάει καλά και ότι πρέπει να αλλάξει. Στα πρότυπα κατάργησης της Ευρωλίγκας, με βάση την αποτυχία της ESL.

Την ίδια, πολλοί από εκείνους που… σπεύδουν να καταθέσουν την άποψή τους, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, φαίνεται να… μην ασχολούνται ιδιαίτερα με την ΕΟΚ, με όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν εκεί και κρατούν τον μπάσκετ… όμηρο. Όμηρο σε μια κατάσταση, η οποία δεν αλλάζει και αντιθέτως… διαιωνίζεται, με τον ίδιο τρόπο, με τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες συνέπειες για το άθλημα.

Για να το πούμε απλά, αλλά και επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ και το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι πολύ διαφορετικά τα αθλήματα. Πολύ διαφορετικό το κοινό, πολύ διαφορετική η δυναμική, αν θέλετε: Ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε πρώτα τα δικά μας και μετά να δούμε τι… γίνεται και έξω. Να κοιτάξουμε τα δικά μας χάλια, τα οποία δεν λένε να… μας αφήσουν. Και μετά βλέπουμε τι γίνεται και παραέξω. Ε;

Διαβάστε επίσης