Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Μία πεντάδα στοιχεία του νέου Θρύλου

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Μία πεντάδα στοιχεία του νέου Θρύλου
Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:31

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε και χθες, απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας, στο κλειστό του Πλάτωνα, να βγάλει στο παρκέ ορισμένα στοιχεία, από εκείνα τα οποία θέλει να έχει στο παιχνίδι του, τη νέα σεζόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δουλεύει, όπως είναι φανερό, σε έναν τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο η ομάδα αφομοιώνει και προσπαθεί, φιλικό με το φιλικό, προπόνηση με την προπόνηση, να κάνει… πρώτη φύση της. Παρακολουθώντας την αναμέτρηση του Θρύλου, με τον Ιωνικό, μπορέσαμε να εξάγουμε ορισμένα πρώτα συμπεράσματα.

1) Ταχύτητα. Ο Μπαρτζώκας προσπαθεί να φτιάξει έναν Ολυμπιακό ταχύ, σε όλα του! Στις πάσες, στις κινήσεις, στην εκτέλεση. Στόχος του Θρύλου είναι να μην επιτρέπει στην αντίπαλη ομάδα να προσαρμόζει την άμυνα της, πάνω στην επίθεση των Πειραιωτών.

2) Ελάχιστη δυνατή ντρίμπλα! Να μην «κουβαλάει» κανείς την μπάλα, παρά ελάχιστα. Και σίγουρα όχι παραπάνω από όσο απαιτείται. Κατά τα άλλα… κίνηση και κυκλοφορία της μπάλας. Διαρκή και με ακρίβεια.

3) Πόντους στον αιφνιδιασμό και στο ανοικτό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει το υλικό, για να το κυνηγήσει αυτό φέτος και δείχνει ότι θα προσπαθήσει σε μεγάλο βαθμό να το πετύχει. Σε αυτό βέβαια, παίζει ρόλο και το επόμενο στοιχείο.

4) Σωστή πίεση στην άμυνα. Σωστή, όχι αλόγιστη και με συνέπεια την έξτρα κόπωση. Σωστή πίεση, ώστε να οδηγεί τον αντίπαλο σε λάθη. Και σε αυτό το τελευταίο στοιχείο οφείλουν ΟΛΟΙ να βοηθήσουν να αναπτυχθεί!

5) Το… απρόβλεπτο. Ο Μπαρτζώκας δουλεύει επιλογές στην επίθεση, τις οποίες ο αντίπαλος δεν θα περιμένει. Και αν στην αρχή της σεζόν αυτό θα είναι σχετικά εύκολο, στην πορεία, όταν οι ομάδες θα… γνωρίζονται ολοένα και περισσότερο, αυτό θα γίνει ολοένα και πιο δύσκολα εφαρμόσιμο. Αλλά για αυτό δουλεύεται τώρα, πολύ.

Είναι δεδομένο ότι τη νέα σεζόν, θα δούμε έναν νέο Θρύλο. Σε όλα του. Και θα έχει ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης