Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε άλλη ταχύτητα ο Ολυμπιακός

Σε άλλη ταχύτητα ο Ολυμπιακός
Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 - 22:26

Πολύ καλή εικόνα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με το Λαύριο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και επικράτησε με άνεση με 99-64. Έτσι, θα αντιμετωπίσει τη Μονακό στον τελικό του τουρνουά, σε παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή (5/9, 20:30). Έμεινε εκτός ο Γιώργος Πρίντεζης με πρόβλημα τραυματισμού.

Φουριόζος μπήκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο του φιλικού αγώνα με το Λαύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και προηγήθηκε και με διψήφια διαφορά. Ο Βεζένκοβ μπήκε καυτός και με 7 διαδοχικούς πόντους (λέι απ, 2 βολές, τρίποντο) ανέβασε τη διαφορά από την αρχή. Μάλιστα, έγινε διψήφιος από το πρώτο δεκάλεπτο, μιας και λίγο αργότερα σκόραρε και δεύτερο τρίποντο. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Χασάν Μάρτιν να πετυχαίνει 4 διαδοχικούς πόντους για το 27-15 της α' περιόδου.

Το ίδιο δυνατά συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από τους 20 πόντους διαφορά. Για την ακρίβεια, έκλεισε στο +23 (50-27)! Ο Ζαν Σαρλ συνέχισε να βοηθάει και στο σκοράρισμα, ο Σλούκας πήρε μπροστά με ένα τρίποντο και ο Ουόκαπ με 5 διαδοχικούς πόντους έκανε το 46-27. Ακολούθησαν δύο εύκολα καλάθια από Ντόρσεϊ και Λούντζη και ο Ολυμπιακός μπήκε στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, προηγούμενος στο σκορ με 23 πόντους διαφορά.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο τρίτο δεκάλεπτο του φιλικού με το Λαύριο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Βεζένκοβ ήταν καυτός και με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, όντας εύστοχος, μιας και μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο σκόραρε δις έξω από τα 6,75. Γενικότερα ο Ολυμπιακός εμφάνισε πολύ καλή και σοβαρή εικόνα και για αυτό η διαφορά παρέμεινε πάνω από τους 20 πόντους.

Η διαφορά ανέβηκε στο τέλος και πάνω από τους 30 πόντους, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με μεγάλη σοβαρότητα και προσήλωση. Ο Σλούκας βοήθησε και στο σκοράρισμα και στην οργάνωση, ο Ζαν Σαρλ συνέχισε την πολύ καλή δουλειά και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το φιλικό, με τον Θρύλο να επικρατεί με 99-64.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 50-27, 73-51, 99-64

Διαβάστε επίσης