Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Η αντίδραση στο 72-77 ήταν «κλειδί» (video)

Ολυμπιακός | Μπάσκετ: Η αντίδραση στο 72-77 ήταν «κλειδί» (video)
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:28
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στη Μονακό, στον τελικό του bwin Tournament Against CoViD-19, αλλά κατάφερε εντέλει να νικήσει. Κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των εξαιρετικών Μονεγάσκων, οι οποίοι του έβαλαν δύσκολα. Και ένα σημείο του συγκεκριμένου αγώνα έδειξε πως ο Θρύλος θέλει να γίνει ξανά η ομάδα, η οποία δεν τα «παρατάει» ποτέ. Δεν θα αφήνει ποτέ την προσπάθεια, ακόμη και όταν τα πράγματα δεν του πηγαίνουν όπως θέλει. Συγκεκριμένα, το σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός έφτασε στο 70-70 και η Μονακό, με τις επόμενες καλές επιθέσεις της, το πήγε ξανά στο 72-77.

Σε εκείνο το σημείο, με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει ήδη μία έντονη προσπάθεια να γυρίσει το ματς, απέναντι στη Μονακό, θα ήταν πολύ εύκολο η ομάδα να χάσει τελείως την ψυχολογία της και η Μονακό να πάρει την «παρτίδα» της ψυχικής επιβολής, στο ματς. Να πει στον Ολυμπιακό «ό,τι και να κάνεις, δεν νικάς» και ο Ολυμπιακός να το «δεχθεί». Να το πιστέψει… Ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε την αντεπίθεσή του, μέχρι να βρεθεί ξανά σε θέση ισχύος στο ματς.

Αυτό λέει πολλά, για τον χαρακτήρα, τον οποίο η ομάδα χτίζει. Λέει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα και στο ζήτημα «ψυχολογία» και όχι μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει ποτέ να «καταθέτει τα όπλα». Δεν πρέπει ποτέ να «τα παρατάει». Και σε εκείνο το σημείο του χθεσινού ματς, με τη Μονακό, έδειξε ότι ατσαλώνεται, για το μέλλον.

Δείτε το βίντεο με το πως ήρθε η νίκη του Θρύλου:

Διαβάστε επίσης